joi, 28 martie, 2024

Alimente bogate in antioxidanti care lupta impotriva bolilor

Distribuie:

Publicat:

Aceste alimente bogate in antioxidanti previn distrugerea celulelor, asadar sunt potrivite impotriva cancerului, a diabetului si pierderii vederii. In plus, nici nu trebuie sa faci vreun efort deosebit pentru a le gasi, cu siguranta ai vreun supermarket in apropierea casei tale.

1. Pentru imbunatatirea vederii

Pentru imbunatatirea si protejarea vederii, luteina si zeaxantina sunt antioxidanti importanti. Acestia pot fi gasiti in legumele galbene si verzi, precum ardei,

porumb, spanac si brocoli. Alimentele bogate in acesti nutrienti pot proteja impotriva cataractei si a degenerarii maculare, principala cauza a pierderii vederii. In plus, acestea imbunatatesc functia retinei, asadar este bine sa le consumi daca nu vrei sa ai probleme cu vedere pe masura ce imbatranesti.

2. Impotriva imbatranirii

Licopenul este antioxidantul care lupta impotriva imbatranirii si se gaseste in rosii, pepene, grepfruit roz si papaya. Acesta protejeaza pielea de expunerea la razele

UV, asadar semnele imbatranirii se vor vedea mai greu. Alimentele bogate in licopen sunt si anti-inflamatorii si te pot proteja de posibile boli cardiovasculare sau accidente cerebrale. Pentru mai multe beneficii, alege preparate cu un continut ridicat de licopen, de exemplu pasta de tomate – perfecta pentru paste sau pizza.

3. Impotriva diabetului

Diabetul se afla printre principalele boli care afecteaza majoritatea oamenilor. Pentru a combate aceasta afectiune este recomandat sa consumi ceai verde, bogat in polifenolul numit EGCG (epigallocatechin gallate). Acesta ajuta la stabilizarea glicemiei si a insulinei, scazand riscul aparitiei diabetului de tip 2. Totodata, acesta poate reduce colesterolul, asadar previne bolile cardiovasculare.

4. Impotriva cancerului

Glucozinolatul este un antioxidant care lupta impotriva cancerului. Acesta se gaseste in legumele crucifere, precum broccoli, kale si nasturel si opreste expansiunea celulelor canceroase.

5. Pentru energizare

Corpul nostru produce si el antioxidanti, iar seleniumul ajuta la maximizarea efectelor acestora. Alege sa consumi seleniu din mancare, de exemplu din nuci, seminte de floarea-soarelui si scoici. Incearca sa eviti suplimentele din farmacii sau plafare si nu uita ca o doza foarte mare este toxica.

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img