sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Alimente care ard grasimea de pe abdomen

Distribuie:

Publicat:

Ti-ai dori sa ai abdomenul plat si perfect tonifiat precum cel al vedetelor pe care le admiri? Chiar daca nu este un proces rapid si foarte usor sa arzi grasimea de pe abdomen trebuie sa stii ca nu este imposibil. Insa, un abdomen plat si perfect tonifiat se obtine doar atunci cand faci cu regularitate anumite exercitii special concepute pentru a stimula arderea grasimii abdominale. In plus, pe langa un program riguros de exercitii te poti baza pe cateva alimente care au fost studiate si s-a demonstrat ca au un efect spectaculos asupra metabolismului, stimuland arderea grasimilor.

Include in meniul tau urmatoarele alimente care ard grasimea de pe abdomen

Ardeiul iute

Primul pas pentru a elimina grasimea de pe abdomen consta in ajutorul pe care trebuie sa-l dai corpului pentru a stimula metabolismul. Acest lucru te va ajuta sa arzi mai multe grasimi si se poate realiza daca introduci ardeiul iute in alimentatia ta. Capsaicina din ardeiul iute este o substanta care are rolul de a accelera metabolismul cu 20-30% inca din prima jumatate de ora dupa ce l-ai consumat, se arata intr-un studiu aparut in publicatia International Journal of Obesity.

Consuma ardeiul iute ca atare sau sub forma de fulgi la micul dejun impreuna cu alimentele pe care mananci.

Merele

Sunt potrivite pentru gustarea dintre masa de pranz si cina, iar celebrul Dr. Oz le recomanda persoanelor care doresc sa slabeasca. Deoarece sunt bogate in pectina, merele reduc absorbtia zaharului in sange, precum si a caloriilor dupa masa. Sunt fructele potrivite pentru persoanele care-si doresc sa slabeasca, insa fara a exagera cu consumul lor. Ele previn fluctuatiile bruste ale glicemiei si impiedica depunerea grasimilor.

De asemenea, merele au un continut ridicat de fibre, iar acest lucru ajuta foarte mult slabit. Alaturi de celelalte fructe, legume si leguminoase, merele asigura fibre care daca sunt consumate zilnic s-au dovedit a reduce grasimea din zona abdominala, se arata intr-un studiu de 5 ani de zile, aparut in publicatia specializata Obesity.

Un alt studiu citat de publicatia medicala webmd.com arata ca in cazul persoanelor care consuma zilnic 10 grame de fibre solubile care se regasesc in fructe si legume, fara sa faca alte schimnbari in dieta, grasimea viscerala se depune mult mai greu.

Zece grame de fibre solubile se regasesc in doua mere, o ceasca cu fasole verde sau o jumatate de ceasca cu fasole boabe.

Proteine animale de calitate

Un studiu aparut in publicatia The American Journal of Clinical Nutrition scoate la iveala faptul ca proteinele animale de calitate au un rol esential in procesul de slabire si s-a constatat ca prin consumul lor se poate reduce din grasimea abdominala. Astfel ca ouale, pestele, carnea slaba, lactatele si fructele de mare consumate in cantitati normale pot sa te ajute sa scapi de grasimea de pe burta, atat vreme cat exluzi din dieta alimentele procesate, alcoolul si dulciurile.

Uleiul de cocos presat la rece

Stim ca uleiul de cocos presat la rece are numeroase beneficii pentru sanatate, insa el se pare ca este si un element important atunci cand vine vorba despre reducerea grasimii abdominale.

Potrivit specialistilor, el este procesat mai usor de catre ficat si se transforma rapid in sursa de energie, in loc sa fie depozitat ca grasime in corp. Un studiu aparut in publicatia Obesity Research Journal chiar demonstreaza faptul ca grasimile sanatoase din uleiul de cocos au un efect spectaculos asupra depunerilor adipoase din corp. Acestea stimuleaza puternic arderea grasimilor!

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img