vineri, 29 martie, 2024

Alimente expirate, vandute de Sarbatori in mii de magazine

Distribuie:

Publicat:

Peste 6.600 de oua si alte patru tone de alimente au fost retrase de la comercializare de inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Sigurnata Alimentelor (ANSVSA) inainte de Craciun. Controalele au continuat in perioada 12 decembrie – 22 decembrie 2015, prin verificarea unui numar de 2.422 de unitati. Controalele oficiale au fost efectuate in unitati de depozitare a produselor de origine animala autorizate sau inregistrate sanitar veterinar, piete agro-alimentare, unitati de tip hypermarket, supermarket, unitati de comercializare a produselor alimentare de origine animala si unitati de alimentatie publica.

S-au dat498 de sanctiuni contraventionale, dintre care 207 avertismente si 291 amenzi, in valoare de 605.140 de lei. De asemenea, au fost emise opt ordonante de suspendare a activitatii si 24 de ordonante de interzicere a activitatii. Au fost retrase de la comercializare aproximativ 4.000 de kg de produse alimentare de origine animala si non-animala si 6.647 de oua, improprii pentru consumul uman.

Printre deficientele identificate si sanctionate, se numara depozitarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare fara respectarea conditiilor de igiena sau in spatii neinregistrate sanitar veterinar, lipsa documentelor care sa ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor, nerespectarea programului de autocontrol, manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare si nerespectarea legislatiei in vigoare privind ambalarea si etichetarea produselor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img