vineri, 29 martie, 2024

Alimente sanatoase care pot dauna

Distribuie:

Publicat:

A-ti alege un mod de viata sanatos este foarte dificil in zilele noastre, mai ales daca aveti un stil de viata aglomerat si sunteti adesea mereu pe fuga. Va deplasati la un magazin si luati o casoleta care are eticheta "bio" sau "mancare sanatoasa", dar ganditi-va la ce faceti. Nu intotdeauna ce scrie este adevarat. Mai jos este un top al alimentelor care nu sunt in totaliate benefice pentru corpul nostru.

1. Chipsurile Vegetale. Intr-adevar este o idee buna de a schimba produsele pe baza de cartofi pentru legume, dar de fapt conteaza metoda in care acestea sunt gatite. Foarte multi nutrienti sunt pierduti atunci cand legumele sunt gatite.
 
2. Sucul de fructe. Sucurile de fructe sunt pline de zaharuri naturale. Desigur, organismul are nevoie de zahar pentru energie, dar daca organismul nu poate procesa excesul de zahar, acesta va fi transformat in grasime.

3. Cerealele. Trebuie sa fii precaut in ceea ce priveste consumul de cereale. Un castron de cerelea este foarte bogat in zahar. Este recomandat evitarea acestora.

4. Fructele uscate. Chiar daca aveti tendinta de a manca fructe uscate ca pe niste snacks-uri, de preferat este sa incercati fructele proaspete. Fructele uscate isi pierd surplusul de zahar si de calorii, dar si fibra care este conservata si se deshidrateaza. Fructele uscate pot crea dependenta.
 
5. Cuscus. Cunoscute ca super-boabele, cuscusul are de fapt o valoare nutritionala foarte asemanatoare cu pastele albe. Cuscusul ingrasa daca este consumat in mod excesiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img