vineri, 19 aprilie, 2024

Alimentele bogate in colagen care incetinesc imbatranirea pielii

Distribuie:

Publicat:

Colagenul este principala proteina structurala responsabila pentru elasticitatea pielii. Daca observati ca au inceput sa apara primele riduri, este un semnal ca nivelul colagenului din corpul dumneavoastra a fost redus. Mentinerea unei diete bune este una din modalitatile de a incetini procesul de imbatranire prematura a pielii.

Colagenul este proteina cea mai des intalnita din intregul corp, reprezentand 30% din totalul proteinelor umane si 70% din cele ale pielii. Desi corpul uman poate produce cantitatea necesara de colagen pe cont propriu, dupa varsta de 25 de ani nivelul productiei sale naturale incepe sa incetineasca. Acesta este momentul in care apar primele riduri, scrie mindbodygreen.com.

Principalele almente care cresc nivelul de colagen: 

Carnea. Carnea de vita este foarte bogata in colagen, fiind extrem de benefica pentru sanatatea pielii. De asemenea, somonul contine zinc si minerale care stimuleaza productia de colagen. in plus, grasimile sale omega-3 hidrateaza pielea, ceea ce ajuta la mentinerea aspectului tanar.

Legume si fructe. Legumele verzi sunt cele mai bune alimente pentru prevenirea diferitelor boli. De asemenea, ele pot preveni o defalcare prematura a colagenului. Toate legumele verzi contin clorofila, care mareste cantitatea de procolagen din piele. Clorofila protejeaza pielea de radiatiile ultraviolete daunatoare si de radicalii liberi care duc si la imbatranirea pielii. Citricele contin vitamina C care ajuta aminoacizii sa produca prolina, produs chimic necesar producerii de colagen. Vitamina C protejeaza de asemenea organismul de toxinele din mediul inconjurator. Tomatele contin licopen, un produs chimic antioxidant care protejeaza pielea de lumina UV. Licopenul stimuleaza, de asemenea, sinteza colagenului. Avocado este un produs ce contine vitamina E, care ajuta la prevenirea descompunerii colagenului in organism. in plus, avocado contine grasimi benefice pentru piele, iar uleiul de avocado creste productia de colagen. Capsunile, zmeura, murele si afinele contin acidul elagic care este necesar organismului pentru a preveni descompunerea colagenului cauzata de lumina UV. 

Oua. Ouale contin sulf, ajutand la producerea colagenului si a detoxifierii hepatice. Aceasta inseamna ca toxinele care distrug colagenul sunt eliminate din organism. 

Seminte. Semintele de dovleac sunt o sursa de zinc care stimuleaza producerea de colagen. De asemenea, zincul creste viteza de regenerare a pielii. Semintele Chia contin grasimi omega-3 care stimuleaza intinerirea si hidratarea celulelor pielii, facand-o neteda. sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img