joi, 28 martie, 2024

Alimentele care favorizeaza aparitia metastazelor

Distribuie:

Publicat:

Dovezile ca mancarea influenteaza dezvoltarea celulelor canceroasese inmultesc. Cercetatorii de la Cambridge au remarcat ca, in absenta unui aminoacid, tumori agresive la san nu au dezvoltat metastaze la oase, plamani sau creier. Este vorba despre o substanta care se gaseste in alimentele cu multe proteine, cum ar fi carnea de vita, produsele lactate, fructele de mare, nucile si cerealele integrale. Testele pe soareci au aratat ca, dupa cateva saptamani de dieta saraca in acest aminoacid, forme agresive de cancer nu au mai evoluat. Vor urma testele pe oameni, iar cercetatorii spera sa gaseasca tratamente pentru a bloca sintetizarea substantei.

Principalul motiv pentru care cancerul este o boală atât de periculoasă este abilitatea celulelor canceroase de a se răspândi în tot corpul într-un timp foarte scurt. Putem numi un cancer cu metastaze atunci când acesta s-a mutat în cel mai apropiat țesut normal, la ganglionii limfatici, țesuturi sau către organele din apropiere.

Un cancer cu metastaze poate fi depistat de cele mai multe ori cu ajutorul imagisticii sau prin intermediul microscopului. Metastaza  are caracteristici asemănătoare cancerului primar, de aceea medicii pot depista cu ușurință care este proveniența ei, însă există cazuri rare în care specialiștii nu pot depista zona corpului din care a pornit metastaza, acela numindu-se cancer fară origine primară. Cele mai multe celule canceroase mor la un moment dat, înainte de finalizarea întregului proces, deoarece nu găsesc un mediu favorabil care să le permită răspândirea. Totodată, celulele canceroase metastatice pot rămâne inactive chiar și ani întregi înainte de a începe să crească din nou. Celulele canceroase se pot răspândi în aproape toate zonele corpului, unele tipuri de cancer primar fiind mai dispuse să se răspândească în diverse zone față de altele.

sursa: digi24.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img