vineri, 19 aprilie, 2024

Alo, DNA? Nu vreti sa intrati si in Vaslui?Vasile Puiu, primarul “repetent” al comunei Vetrisoaia cere un nou mandat!

Distribuie:

Publicat:

Vasile Puiu, primarul in functie al comunei vasluiene Vetrisoaia, candidat din nou la aceeasi functie,  fara nicio rusine , dupa toate ilegalitatile continue comise fata de cei care i-au acordat votul de incredere, a picat testul si la o obiectivele de investitii din propria primarie, nu numai la cele pe care ci le-am prezentat in editiile trecute.

Ne aplecam privirea spre simplul obiectiv de investitii “Reabilitare sarpanta primarie”. La prima vedere simplu, caci matematic si proiectul acesta i-a dat socotelile peste cap primarului.

Modul gresit  de lucru al lui Vasile Puiu a creat controverse si daca la prima vedere pare a fi o greseala de incepator , ei bine ea s-a repetat. Spunem asta pentru ca,  investitia mai sus mentionata, a inceput cu achizitionarea materialelor inca din anul 2014 si abia anul urmator le-a folosit. Pentru Reabilitarea sarpantei, primarul Vasile Puiu a cumparat tabla si accesoriile necesare, a efectuat plati in avans pe care mai apoi nu le-a recuperat la sfarsitul anului bugetar incheiat prin produsele livrate.

Dupa cum reiese din raportul emis de Curtea de Conturi a Romaniei, ” Realizarea acoperisului s-a demarat in anul 2015, conform aprobarii consiliului local prin alocarea la acest obiectiv de investitii a sumei de 50.000 de lei.

Suplimentar achizitiei efectuate in anul 2014, in anul 2015, s-au mai achizitionat si alte materiale constand in accesorii, in valoare totala de 6.556,56 lei, contabilizate integral pe cheltuieli. Conform situatiei de lucrari si potrivit facturilor, echipa de audit a constatat ca nu s-au utilizat integral tabla si accesoriile aprovizionate. Pe langa materialele vizualizate la inspectia obiectivului si care nu au fost corect reflectate in stocuri, aspect tratat mai sus ca abatere, s-au constatat mai multe abateri din care reiese faptul ca, primarul Vasile Puiu, a efectuat investitii fara proiect sau deviz estimativ si fara asistenta tehnica de specialitate conform legii si nici nu a efectuat receptii ale obiectivelor de investitii, prin personal numit din cadrul entitatii.  “

CITESTE SI:Part 1/5:”SC Vasile Puiu SRL Vetrisoaia”

Tot la capitolul reabilitari in primarie, de aceasta data la tamplaria din sediul unde edilul isi desfasoara activitatea, potrivit oficialilor Curtii de Conturi, s-a prezentat documentatia proiectului, avand cantitati si o valoare estimata a lucrarilor de inlocuire tamplarie lemn cu PVC si geam termopan in suma de 163.105,94 de lei. In acest caz, primarul Vasile Puiu NU a prezentat documentatia care sa confirme plata vreunui studiu de fezabilitate, dar nici procesele verbale ale comisiei responsabile cu achizitiile, care sa poata justifica alegerea ofertei depuse, deoarece acest compartiment a lipsit cu desavarsire. 

Pentru acest proiect, finantarea a fost de 200.000 de lei. Pentru realizarea lucrarilor, s-a incheiat contractul de lucrari pentru valoarea de 150.973,45 de lei! Sunt deja trei sume diferite si primarului ii da din nou cu minus.

Ciudat este faptul ca, la data auditului nu s-au putut prezenta nici aici documentele justificative ori cele care s-au prezentat au fost in copie xerox, cu neconcordante.

CITESTE SI:Part/..?:Primarul Vasile Puiu, corigent la matematica investitiilor

Astea sunt doar cateva exemple care scot la iveala lipsa de profesionalism si necunostinta a primarului in functie al comunei Vetrisoaia, Vasile Puiu.

Primarul Comunei Vetrisoaia, cel care si-a transformat “comunitatea” intr-un SRL si a facut bani din banul public, a vorbit la telefon pe banul public, a calatorit, a investit prost, a socotit la fel de prost, a gresit in aplicarea legii, cere un nou mandat. Cu un asemenea “cazier” despre care marea majoritatea comunei nu are habar, Vasile vrea un nou mandat.

Dupa intreaga serie de dezvaluiri pe care cotidianul Buna Ziua Vaslui vi le-a prezentat si potrivit raportului Curtii de Conturi, pentru primarul in cauza s-au luat masuri de urmarire si incasare a veniturilor bugetare, s-a cerut organizarea operatiunilor de incasare sau plati, s-a cerut reorganizarea compartimentului de atributii fiscale, inventarierea patrimoniului dar si a intregii materii impozabile, reluarea evidentei fiscale a amenzilor, a avansurilor s.a.m.d, intr-un cuvant, primarului incompetent i s- a acordat un termen sa rectifice fiecare greseala.
Intr-o tara in care in ultima perioada Directia Nationala Anticoruptie a luat la puricat fiecare primarie si institutie, a Arestat nenumarate nume importante din tara dar si de la noi din judet pentru diferite acte de coruptie, intr-o tara in care clasa politica o invoca pe Kovesi si pe a ei justitie, Vasile Puiu scapa ca prin urechile acului, ba mai mult, are voie sa candideze la un nou mandat, dupa toate neregulile repetate, cu buna stiinta impreuna cu echipa sa.

Despre cum si-a transformat edilul primaria intr-un SRL dar si despre afacerea “Zimbrul Moldovei” si incompatibilitatea declarata de catre ANI , cititi maine intr-o noua editie de dezvaluiri.

CITESTE SI:Part 2/5:Pana unde duce teribilismul edilului din Vetrisoaia?!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img