vineri, 29 martie, 2024

Alte doua meciuri programate in acest weekend in campionatul Frantei au fost amanate la cererea politiei

Distribuie:

Publicat:

Alte două meciuri programate în acest weekend în campionatul Franţei, AS Monaco – OGC Nice, şi AS Saint-Etienne – Olympique Marseille, au fost amânate la cererea prefecturii poliţiei, informează liga franceză de fotbal, scrie news.ro.

Şi partidele Toulouse – Olympique Lyon şi Paris Saint-Germain – Montpellier au fost amânate.

Motivul amânării nu a fost precizat, dar presa franceză speculează că ar putea fi legat de protestele "vestelor galbene" din ultima perioadă. Parisul a fost în ultimele zile scena unor înfruntări sângeroase între forţele de poliţie şi protestatari.

Comisia de competiţii a LFP va stabili ulterior datele la care se vor disputa aceste meciuri.

Vestele galbene protestează privind o taxă controversată asupra carburanţilor de la jumătatea lui noiembrie. Însă protestele reflectă o nemulţumire vastă faţă de activitatea guvernului şi a preşedintelui Emmanuel Macron în general.

Trei persoane au murit de când au început protestele, iar violenţele şi vandalismul de sâmbătă, din timpul protestelor de la Paris, au fost condamnate de Macron.

Mişcarea şi-a luat numele de la vestele fosforescente pe care trebuie să le aibă în maşină toţi şoferii francezi, conform legii. Mişcarea s-a dezvoltat datorită reţelelor sociale şi are susţinători din întreaga arie politică.

Premierul francez Edouard Philippe a anunţat marţi suspendarea pentru şase luni a creşterii taxelor pentru carburanţi, care a determinat proteste violente în ultimele săptămâni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img