vineri, 29 martie, 2024

Ambasadorul american a intrat in vizorul lui Traian BASESCU

Distribuie:

Publicat:

Traian Basescu l-a criticat dur pe ambasadorul SUA la Bucuresti. Fostul presedinte l-a acuzat pe diplomatul american ca incearca sa destabilizeze tara noastra, asa cum s-a procedat in Egipt.

“M-a surprins interventia ambasadorului SUA. Numai nu a spus sa ramanem in Piata. Asta au facut cu Egiptul. A plecat Mubarak si au venit Fratii musulmani. E greu de inteles.

Pot fi si politici in care aliatii vor sa te vada slab, ca sa le mananci din palma, sa te foloseasca. In timpul meu, nu au indraznit sa faca astfel de politici (…) stati in strada sa destabilizam si Romania ca nu ne ajunge Republica Moldova si Ucraina”, a spus Traian Basescu, referindu-se la declaratia ambasadorului SUA la Bucuresti, in care acesta a apreciat protestele din ultimele zile si faptul ca romanii au ramas “implicati in procesul civic”.

De la ambasadorul SUA, apoi Basescu si-a mutat atacul spre Bruxelles. “Marea problema e cu acesti demagogi care ne spun: luati refugiati sau va taiem fondurile de coeziune!. Acesti demagogi ne iau mii de doctori, mii de ingineri IT, mii de specialisti in orice alt domeniu. Romania trebuie sa inceapa sa se apere. Eu am spus asta de cateva ori in Consiliul European”, sustine fostul sef de stat, care se lauda ca in mandatul sau “ambasadorii ieseau sa consolidieze mesajele” sale, “nu sa aiba initiativa si poate pe urma sa iasa presedintele sa spune ce a zis ambasadorul”.

Mai mult, fostul sef de stat crede ca Hans Klemm ar trebui chemat la MAE pentru mustrari: “ar fi trebuit sa fie chemat la Ministerul de Externe si atentionat”.

In final, Basescu i-a acuzat pe unii ambasadori de obraznicie.

“Nu vreau sa fiu jignitor, dar sa spun: obraznicia, actiunea unor ambasadori a unor state de multe ori in ultimele luni e fara mandat de mesaj”, a spus fostul locatar de la Cotroceni.

Traian Basescu a fost revoltat de declaratia de zilele trecute a ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm, care i-a incurajat pe romani “sa ramana implicati in procesul civic”.

“Ultimele zile au fost atat dinamice, cat si foarte emotionante. Transmitem din nou condoleante pentru decesele tragice din data de 30 octombrie si din zilele care au urmat. Aplaudam exercitarea pasnica a libertatii de exprimare si intrunire si ii incurajam pe toti romanii sa ramana implicati in procesul civic”, se arata intr-o declaratie de presa de joi a ambasadorului american la Bucuresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img