joi, 25 aprilie, 2024

Ambulantele nu fac servicii de TAXIMETRIE! Iata cum unele echipaje medicale ajung sa fie batjocorite de pacienti

Distribuie:

Publicat:

Nu de putine ori s-a intamplat ca ambulantele sa fie trimise de urgenta la unele solicitari, care ulterior se dovedesc a fi inutile sau chiar o sfidare la adresa cadrelor medicale. Unii pacienti trateaza Serviciul de Ambulanta ca pe unul de taximetrie, asta in conditiile in care numarul de echipaje pe tura este mult prea mic, raportat la populatia pe care o deserveste. Asadar, in loc sa intervina la cazuri unde intr-adevar exista nevoia urgenta de o ambulanta, echipajele ajung sa piarda timp si combustibil pentru niste persoane a caror respect fata de salvatori lipseste cu desavarsire.

Ambulanta folosita pe post de taxi! Da, se practica. Un tanar de 30 de ani din Cozmesti face asta de multa vreme. Omul nu are probleme medicale, dar si-a facut un obicei din a solicita ajutorul medicilor din Pascani, informeaza site-ul newspascani.com.

Aseara s-a intamplat din nou. Tanarul, pe nume Florin Coniac a sunat la 112 si a declarat ca se simte rau si vrea sa mearga la spital. Conform procedurii, un echipaj de la Serviciul de Ambulanta din Pascani a fost trimis la solicitare. Barbatul ii astepta pe medici in stare de ebrietate si foarte vesel.

“Avem un pacient – client vechi pe care il aducem aproape zilnic, cel mult la 3 zile. Prezinta etilism acut si spune ca vrea sa ajunga la spital. Noi il transportam in Compartimentul de Primiri Urgente, acolo unde el refuza orice tratament si pleaca. Din pacate nu este singurul caz de acest gen”, a precizat medicul Petronela Luca de la Serviciul de Ambulanta din Pascani. 
Bucuros ca a fost plimbat, tanarul a coborat din Ambulanta, a scos telefonul si a inceput sa asculte manele. Ba mai mult, pentru a se simti bine, a cerut doi lei sa-si ia o bere de la non stop.

Din pacate, medicii confirma faptul ca astfel de cazuri sunt frecvente si ca exista si variante feminine ale lui Florin Coniac. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img