vineri, 19 aprilie, 2024

Amenzi mari, de pana in 1.500 de lei, pentru romanii care stau la bloc – Uite la ce ai interzis, chiar daca esti la tine acasa

Distribuie:

Publicat:

Satul de galagia din bloc, un parlamentar e hotarat sa pune bete in bormasina vecinilor zgomotosi. Matei Dobrovie, deputat USR, vrea ca zgomotul resimtit intr-o incapere sa fie masurat. Iar cei care depasesc limita de 30 de decibeli sa fie amendati! Politistii vor fi cei care vor da sanctiuni, abia dupa ce vor primi sonometre.

Vecinii cu bormasina fac de mult timp parte din folclorul romanesc. Si nu de putine ori, dorinta lor de a-si infrumuseta apartamentul intra in conflict cu nevoia celorlati locatari de a se odihni.

Daca proiectul deputatului Matei Dobrovie va deveni lege, atunci vecinii zgomotosi ar putea fi amendati chiar si cu 1500 de lei. Potrivit parlamentarului, intre orele 23 si 7 dimineata si peste zi, de la 14 si 16, nivelul de zgomot dintr-o locuinta nu trebuie sa depaseasca 30 de decibeli. Iar in afara acestor intervale orare, valoarea poate creste la 35 de decibeli. Masuratorile ar urma sa fie facute de catre agentii politiei locale.

Proiectul depus in Parlament ar urma sa reglementeze si zgomotul produs de concertele din preajma institutiilor, de pilda. Intr-un spital de exemplu, n-ar trebui sa se depaseasca 45 de decibeli in timpul zilei si 35 pe timp de noapte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img