marți, 16 aprilie, 2024

Anca Serea este gravida a sasea oara. Ce o atentioneaza medicul specialist

Distribuie:

Publicat:

Aprecierile si cuvintele de lauda adresate Ancai i-au intarit titulatura de mama eroina a showbizului, insa medicii au si atentionari pentru vedeta. Acum, mai mult ca oricand, Anca trebuie sa aiba grija si de sanatatea ei. Insarcinata in 6 luni, vedeta a declarat pentru o publicatie mondena autohtona ca isi mai dorea un copilas. Sarcina, insa, nu a fost programata, „se pare ca energia gandurilor noastre s-a concretizat undeva in octombrie anul trecut. Primul trimestru de sarcina nu a fost unul prea prietenos, am avut stari specifice acestei perioade, cumulate si cu anemia mea, pe care o tin sub control, dar si cu o tensiune foarte mica“, a spus Anca.

La varsta de 38 de ani, Anca este mama a 5 copii, adusi pe lume pe cale naturala. David (18 ani) si Sarah (12 ani), copii din casnicia cu omul de afaceri Filip Poplingher, Noah (7 ani, pe 9 mai), Ava (5 ani) si Moise (3 ani, pe 20 mai) au prenume biblice, asa ca si fetita care va veni pe lume in aceasta vara va purta un astfel de prenume.

Sarcina cu numarul 6 a venit cand lumea nu se mai astepta la asemenea vesti din partea Ancai. Insasi vedeta a marturisit ca, dupa disparitia fostului sot, stresul si faptul ca i se descoperise un ovar nefunctional o faceau sa nu mai viseze la o familie numeroasa. Cu toate acestea, dupa ce s-a indragostit de compozitorul Adrian Sina, Anca a ales sa creada in miracole.

Medicul ginecolog-obstetrician Livia Manta, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului „Alfred Rusescu“ din Bucuresti, lauda dorinta vedetei de a avea copii si, mai ales, ca alege sa nasca pe cale naturala, insa nu priveste cu ochi buni faptul ca lasa distante relativ scurte intre sarcini.

Greutatea ei si faptul ca detine carente nutritionate ii poate afecta serios sanatatea. Mai precis, medicul spune ca, daca cei mici sunt prea apropiati, Anca risca sa faca anemie, sa i se altereze dantura, sa ii fie afectata structura osoasa si sa faca osteoporoza. “Sunt convinsa ca are carente nutritionale, pentru ca este foarte slaba, plus copiii care o solicita“. “Biologic, dupa sarcini repetate, ii scade masa musculara, masa osoasa, se distruge daca nu mananca”, a concluzionat in termeni duri medicul specialist.

Livia Manta o felicita pe Anca pentru ca a luat decizia de a naste pana acum pe cale naturala si ii recomanda sa opteze pentru aceeasi metoda la cel de-al 6-lea copil: “la deja 5 copii, sincer, ar fi si pacat sa faca cezariana. Cum sa tai burta acum? In plus, la cezariana pierzi si mai mult sange, recuperarea este si mai grea comparativ cu nasterea naturala. Nu, dimpotriva, sa nasca natural. Va naste in aproximativ o ora, va pierde mai putin sange, mai ales daca e anemica. Clar, natural“, este de parere medicul.

Atentie la perioada de dupa nastere!
Desi este in 6 luni insarcinata, pantecul Ancai abia daca se observa. Cum ramane asa de supla, dupa atatea nasteri si insarcinata fiind? Din acest punct de vedere, doctorul specialist o acuza pe vedeta de infometare. In comparatie cu multe femei, care o invidiaza ca este asa de supla dupa atatea nasteri, medicul dezaproba cu certitudine: “Nu e OK pentru ea, in primul rand. Copilul, oricum, isi trage de la ea substantele nutritive si tot ce are nevoie pentru a se dezvolta. Dar sanatatea ei va fi puternic afectata. Daca nu se alimenteaza corespunzator, nu mai beneficiaza de proteine de calitate, nu mai dispune de masa osoasa, pentru ca acestea scad. Dupa nastere, daca alapteaza, lucrurile se agraveaza. Laptele se produce, nu asta e problema. Insa copilul va trage din proteinele ei, din oasele ei si ii va subrezi sistemul imunitar, sanatatea”, conchide specialistul. sursa: clicksanatate.ro

A.S.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img