vineri, 29 martie, 2024

Anchetatorii olandezi afirma ca avionul MH17 a fost doborat de un sistem de rachete al armatei ruse: Dovezi legale si convingatoare vor fi prezentate in tribunal

Distribuie:

Publicat:

Anchetatorii olandezi au anuntat joi ca au gasit dovezi conform carora avionul malaezian MH17, cazut pe teritoriul Ucrainei in 2014, ar fi fost doborat de un sistem de rachete, folosit de armata rusa, relateaza site-ul cotidianului The Guardian.
Avionul Boeing 777, care zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborat in zona ucraineana de conflict la data de 17 iulie 2014. Toti cei 298 de persoane care se aflau la bord au murit in urma incidentului.

In 2016, anchetatorii olandezi au anuntat ca gasisera dovezi care demonstrau ca sistemul de rachete sol-aer BUK ar fi fost implicat in incident, trecand in Ucraina de Est din Rusia si intorcandu-se dupa ce avionul fusese doborat.

In cadrul unei conferinte de presa, joi, la Haga, politia olandeza si procurorii au prezentat poze si inregistrari video care demonstrau ca au identificat sistemul BUK, responsabil pentru doborarea avionului.
Acestia au declarat ca in prezent "detin dovezi legale si convingatoare, care vor fi prezentate in tribunal" si conform carora sistemul BUK ar fi provenit din regiunea Kursk, aflata in vestul Rusiei.

Oficialii rusi au negat ca ar fi implicati in incident, iar presa din Rusia a publicat mai multe teorii care sugerau ca Ucraina ar fi de fapt responsabila pentru doborarea avionului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img