vineri, 29 martie, 2024

Andreea Mitu, calificata in optimile turneului WTA de la Katowice

Distribuie:

Publicat:

Jucatoarea romana de tenis Andreea Mitu s-a calificat, cu emotii, in optimile de finala ale turneului WTA de la Katowice (Polonia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, luni, dupa ce a dispus cu 4-6, 6-2, 7-5 de elvetianca Romina Oprandi.

Mitu (24 ani, 110 WTA) a obtinut victoria la capatul unui meci care a durat o ora si 51 minute, in fata unei adversare de 30 de ani, aflata pe locul 134 in lume, dar care in 2013 era pe locul 32 in ierarhia WTA.

Primul set a fost echilibrat, dupa break-uri reusite in primele doua ghemuri de cele doua jucatoare, Oprandi a castigat din nou pe serviciul romancei la scorul de 4-4, iar apoi a incheiat setul in 35 de minute.

In setul secund, Mitu a inclinat balanta la 3-2, printr-un break (4-2), iar apoi a salvat doua mingi de break si nu a mai cedat initiativa, adjudecandu-si setul cu 6-2, in 27 de minute.

In decisiv, Andreea Mitu a condus cu 1-0 si 2-1, insa Oprandi a luat trei ghemuri la rand si s-a desprins la 2-4. Mitu s-a mobilizat, si-a castigat serviciul, apoi a reusit un break la zero si a preluat conducere cu 5-4 dupa ce si-a facut din nou serviciul. Elvetianca a egalat la 5-5, dupa care Andreea Mitu a fost nevoita sa salveze trei mingi de break, a facut 6-5 in cele din urma, iar apoi s-a impus cu 7-5.

Andreea a avut unele probleme cu serviciul, in special cu al doilea (procentaj de doar 33%), comitand 8 duble greseli.

Andreea Mitu si-a asigurat 3.310 dolari si 30 de puncte WTA, iar adversara sa din optimi va fi invingatoarea dintre croata Donna Vekic si belgianca Kirsten Flipkens.

Andreea Mitu va juca si la dublu, alaturi de Elena Bogdan, adversarele din runda inaugurala fiind Naomi Broady (Marea Britanie) si Alicja Rosolska (Polonia).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img