vineri, 29 martie, 2024

ANGAJATII DE LA CUP SI CEI DE LA AJUTORUL MINIM GARANTAT RAMAN FĂRĂ SALARII.

Distribuie:

Publicat:

Când doi se cearta nu câștiga al treilea,  mai degrabă este in pierdere. In cazul de fata când liberalii si social democrații barladeni sunt puși pe contre politice apar si victimele colaterale.

Pentru ca nu le-au validat consilierul propus alesii liberali au “ tăiat in carne vie”, președintele executiv al PSD Neculai Bobeica fiind victima acestei vendete politice.

Făcând front comun , Brătienii nu au fost de acord sa aprobe majorarea tarifului pentru energia termică livrata populației si a subvenției acordate de la bugetul local , aprobarea tarifelor la activitatea de salubrizare prestata pe raza orașului Barlad precum si tarifele privind iluminatul public stradal. In apărarea șefului de partid au încercat sa ii convingă pesedistii.

Georgica Motrea nu a reușit sa spună decât ca “ o sa vina măturătorii sa ne bata”  in timp ce colegul sau, Dorin Apostol a încercat sa scoată in evidenta munca prestata de cei de la CUP.

“ Dacă nu vor mai fi bani de salarii se vor face restructurări , atunci nu vom mai avea un oras curat cum a fost pana acum”. Nici independentul Sarbu nu a fost de acord cu aceste majorări, acesta fiind un aprig susținător a găsirii  si prezentării de alte solutii pana la creșterea prețurilor. “ Eu nu votez nicio majorare care vine de la CUP”.

Trebuie menționat ca tarifele pentru iluminatul public erau asemănătoare celor practicate  de firma care de ocupa de acest sector in 2016 si nimeni de la CUP nu a avut curiozitate sa contacteze distribuitorii pentru a vedea real cat costa produsele de care au nevoie. Directorul Bobeica a fost cel care a prezentat mai multe scuze decât cifre. Ca s-a mărit salariul minim pe economie, ca nu au avut timp sa se intereseze si ca au mers prin comparație.

Cu 10 voturi pentru, 5 abțineri si 5 împotriva proiectele nu au trecut.

Deși este masa lor electorala consacrata, social democrații nu au avut procese de conștiința si nici tactul necesar sa realizeze ca gestul lor s-ar putea sa ii coste politic. Nervoși la maxim ca liberalii au trântit proiectele CUP aceștia s-au răzbunat! La proiectul care prevedea aprobarea “ planului de lucrări de interes local aferent anului 2018 pentru persoanele care prestează lucrări conform legii 426/2001 provind venitul minim garantat “ s-au abținut in ciuda explicațiilor date de șefii de serviciu Olga Ungureanu si Cristina Brojban. Nu le-a pasat si au sancționat electoratul fidel.

Rămâne de văzut cum se vor așeza lucrurile după ce anumite personaje politice, atât din tabăra stanga cat si din cea dreapta ,vor negocia. Unii vor dori validarea unui consilier in schimbul majorării prețurilor .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img