vineri, 29 martie, 2024

Angela Merke este terminata. Un sondaj demonstreaza acest lucru

Distribuie:

Publicat:

Nu mai putin de 40% dintre germani vor ca sefa guvernului federal Angela Merkel sa demisioneze din cauza politicii sale privind refugiatii, care a permis ca 1,1 milioane de solicitanti de azil sa ajunga in tara in 2015, relateaza vineri Reuters, citand rezultatele unui sondaj Insa pentru revista Focus, noteaza Agerpres.

Sondajul realizat pe un esantion de 2.047 de germani, pe care Insa l-a realizat intre 22 si 25 ianuarie, arata ca 45,2% dintre germani cred ca politica Angelei Merkel privind migratia nu reprezinta un motiv ca ea sa demisioneze.

Intre timp, Germania a luat deja primele masuri pentru diminuarea afluxului de refugiati. Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a anuntat joi ca tara sa va plasa Algeria, Marocul si Tunisia pe lista sa de ‘tari sigure’, inasprind conditiile de azil pentru cetatenii acestor tari.

‘Acum, vom (…) inscrie in legea germana cele trei tari Maroc, Algeria si Tunisia ca tari sigure’, a declarat vicecancelarul german, lider al Partidului Social-Democrat, dupa o reuniune cu sefi ai altor doua partide ale coalitiei la putere, cancelarul Angela Merkel si Horst Seehofer, liderul Uniunii Crestin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Crestin-Democrate, partid al cancelarului german.

La incheierea intrevederii de la Berlin, cei trei lideri ai coalitiei au convenit, dupa mai multe saptamani de amanari, asupra unui nou set de masuri destinate sa limiteze numarul solicitantilor de azil in Germania, in timp ce tara a primit in 2015 aproximativ 1,1 milioane de migranti.

Aceste masuri ‘au fost decise si pot fi prezentate consiliului de ministri’, a precizat joi Gabriel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img