vineri, 29 martie, 2024

Antibioticul saracului, din 2 ingrediente – reteta ieftina si puternica, dezvaluita de medicul Virginia Faur (cercetator si inventator de medicamente)

Distribuie:

Publicat:

In timpul sezonului rece, sunt ‘’ȋntrunite’’ toate ‘’conditiile’’ pentru raceli si gripe: umezeala, vant, frig, trecerea din spatii inchise, ȋncalzite, la temperaturile scazute de afara.

Din acest motiv, este importanta o alimentatie echilibrata, bogata in nutrienti care sustin imunitatea generala (vitamine, minerale, fibre).

Doctorul Virginia Faur, cercetator si inventator de medicamente, este recunoscut pentru remediile naturiste pe care le recomanda in prevenirea si tratarea afectiunilor minore.

In sezonul rece, specialistul recomanda o reteta denumita generic ‘’antibioticul saracului’’, deoarece costa foarte putin.

Antibioticul saracului – Reteta
Remediul se prepara din produse naturale, foarte usor de procurat. Este recomandat pentru intarirea sistemului imunitar, in tratamentul infectiilor respiratorii si racelilor sezoniere.

Ingrediente

    40-50 g cimbru uscat
    miere

Mod de preparare
Intr-un borcan de 800 ml. se adauga cimbrul uscat. Se completeaza cu miere. Borcanul se inchide ermetic , iar continutul se lasa la macerat timp de 2 saptamani, dupa care se filtreaza.

In toata aceasta perioada, elementele pe care le contine cimbrul si antioxidantii din miere vor forma un puternic antibiotic natural.

Administrare
Mierea obtinuta dupa macerarea cimbrului este un remediu puternic, avand proprietati:

    bactericide, bacteriostatice;
    laxative;
    regenerative, imunostimulatoare.

Avand actiune antiseptica puternica, antibioticul saracului actioneaza asupra ficatului si rinichilor, ameliorand starea lor de functionare.

• Se ia 1 lingura la fiecare 8 ore, profilactic.

• Ori de cate ori se simte pofta de dulce, se ia 1 lingurita din acest preparat.

• Se poate lua ca adjuvant 1 lingura de 3 ori/zi (la 8 ore) in toate afectiunile datorate frigului (gripe, raceli), precum si in tuse convulsiva, laringita, astm, raguseala.

Intre ultima lingurita de peste zi si urmatoarea trebuie sa treaca 8 ore. Nu se exagereaza cu acest tratament, oricat de bun este gustul mierii cu cimbru.

Cimbrul

– este cunoscut in medicina populara ca ‘’antibiotic al saracului’’

– are efect antimibrobian si antiinflamator

– contine timol, care este un compus activ, antioxidant ce distruge radicalii liberi cauzatori de boli

– este un antiseptic intestinal, stimuleaza secretia biliara a ficatului, stimuleaza contractia vezicii biliare si evacuarea bilei in intestin, stomahic, expectorant, antiseptic al cailor respiratorii, stimuleaza functia rinichilor.

Mierea de albine

– este un puternic antiinfectios natural, care actioneaza asupra principalelor sisteme si aparate din organism, de la tubul digestiv si caile respiratorii, pana la nivelul pielii si al mucoaselor

– are proprietati bactericide, bacteriostatice, laxative, regenerative, imunostimulatoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img