vineri, 29 martie, 2024

ANUNT DE ULTIMA ORA al ministrul Justitiei, Tudorel Toader

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Justitiei va pregati in maximum 45 de zile un proiect de lege care sa fie trimis Parlamentului pe subiectul modificarilor ce urmeaza a fi aduse Codurilor penal si de procedura penala pentru punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale, a declarat noul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, intr-un interviu.

El a precizat in interviu ca exclude varianta adoptarii modificarilor la legislatia penala prin ordonanta de urgenta.

“Ca orizont de timp, chiar ieri vorbeam cu colegii mei de la Ministerul Justitiei, intentionam ca in maxim o luna, o luna si jumatate, sa prezentam Guvernului un draft, un proiect de lege care sa fie insusit de catre Guvern si sa fie trimis Parlamentului spre dezbatere. Cu alte cuvinte, obligatie pe de o parte si dezbatere parlamentara, pe de alta parte, excluzand ideea Ordonantei de Urgenta”, a afirmat Tudorel Toader.

Ministrul s-a referit si la controversatul prag inclus in fosta Ordonanta de Urgenta 13/2017, peste care era atrasa raspunderea penala in cazul infractiunii de abuz in serviciu, afirmand ca legiuitorul are obligatia de a delimita raspunderea contraventionala de raspunderea penala, iar acest lucru poate fi rezolvat prin stabilirea unui prag minim.

Toader s-a pronuntat pentru ideea de a include si pedepsele cu suspendare in dezbaterea despre proiectul legii gratierii, motivand ca altfel s-ar aplica un tratament discriminatoriu.

Ministrul Justitiei a mai vorbit in interviul pentru Radio Iasi si despre intentia de a se alinia provocarilor actuale si s-a pronuntat pentru modificari si imbunatatiri referitoare la raspunderea magistratilor.

Sursa: radioiasi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img