vineri, 29 martie, 2024

Anunt de ultima ora! Mai multe trenuri au fost anulate din cauza temperaturilor extreme

Distribuie:

Publicat:

Municipiul Bucuresti alaturi de judetele Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea intra luni dimineata, la ora 10:00, sub Cod portocaliu de vant puternic, ninsori viscolite si vizibilitate scazuta.    

Avand in vedere aceste conditii dificile, CFR Calatori informeaza ca in contextul temperaturilor foarte scazute si a avertizarilor meteo de vreme rea trenurile vor circula conform reglementarilor specifice conditiilor de iarna, la nivelul sucursalelor Bucuresti, Galati, Brasov, Constanta si Craiova s-au instituit Comandamente de Iarna, scrie Agerpres.ro. 

Pentru evitarea unor situatii nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanta – Mangalia, Constanta – Medgidia – Tulcea Oras si Ciulnita – Slobozia Veche se reduce numarul trenurilor, traficul de calatori intre aceste localitati urmand sa fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro/ Mersul Trenurilor). De asemenea, au fost anulate trenuri si pe rutele Caracal-Corabia, Rosiori Nord – Turnu Magurele si Rosiori Nord – Zimnicea.

Pentru preintampinarea unor eventuale perturbari in circulatia feroviara, CFR Calatori a luat masuri suplimentare: – Asigurarea locomotivelor Diesel de rezerva si pregatirea materialului rulant pentru circulatie in conditii de iarna; – Suplimentarea echipelor de interventie si asigurarea personalului necesar pentru deszapezirea unitatilor proprii (revizii, depouri, etc); – Pregatirea suplimentara a garniturilor si verificarea acestora inainte de plecarea la drum.   

In functie de evolutia vremii si a temperaturilor foarte scazute ce au implicatii asupra infrastructurii feroviare si asupra functionalitatii materialului rulant, pot sa apara si alte modificari in programul de circulatie a trenurilor de pasageri

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img