vineri, 29 martie, 2024

Anunt important pentru tinerii din Romania! Vi se pregateste ceva

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) a lansat, marti, programul educational “Primul meu business plan”, destinat studentilor care doresc sa devina antreprenori.

“Am constatat, pe langa problemele cu care se confrunta antreprenorii, precum accesul la finantare si birocratia excesiva, faptul ca educatia, cultura antreprenoriala, poate fi imbunatatita”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei, Claudiu Vranceanu, prezent la conferinta de lansare a programului, in fata studentilor de la Academia de Studii Economice (ASE).

El a aratat ca 52% dintre studenti doresc sa devina antreprenori in urmatorii doi ani, insa, conform unui studiu realizat de EY, 61% dintre antreprenori sustin ca educatia primita nu i-a ajutat sa ajunga intreprinzatori.

“Totodata, 38% din studenti considera ca educatia si pregatirea antreprenoriala s-a imbunatatit in ultimii ani. Degeaba avem idei de afaceri daca nu cream un business, iar raspunsul pentru acest lucru este realizarea unui plan de business”, a mai spus Vrinceanu.

Potrivit acestuia, programul “Primul meu business plan” isi propune organizarea de intalniri de tip workshop cu studentii, la care vor fi invitati intreprinzatori cu experienta, dar si intreprinzatori aflati la inceput de drum, consultanti, reprezentanti ai institutiilor statului care acorda finantare nerambursabila antreprenorilor sau administreaza granturi din fonduri europene, pentru a le vorbi tinerilor despre importanta unui plan de afaceri in activitatea antreprenoriala.

“In toamna vom organiza si un concurs de planuri de afaceri. Cum 60% dintre antreprenori spun ca au invatat din activitatile concrete efectuate impreuna cu alti oameni de business, veti primi ca premiu o experienta alaturi de oameni de afaceri romani antreprenori sau din mari companii”, a mentionat Vranceanu.

Pana acum au intrat in parteneriat cu Ministerul Economiei universitati, precum Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea “Nicolae Titulescu”, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu si Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati.

“Avem nevoie de un business plan si atunci cand mergem sa cerem o finantare la banca, dar si atunci cand cerem finantare din partea statului”, a adaugat oficialul Ministerului Economiei.

In acest sens, Sergiu Negut, antreprenor, le-a spus studentilor prezenti la eveniment ca exista mai multe tipuri de business planuri, in functie de cine este persoana care il citeste, insa, in final, o afacere reuseste daca aduce valoare pentru cei din jur si, prin urmare, daca exista clienti pentru acel produs.

“Poate ca la inceput nu ai ideea vietii tale si vei avea un esec, dar dupa un timp, poate iti vine intr-adevar ideea cea buna si pana atunci vei fi acumulat destula experienta sa o pui in practica”, i-a raspuns Negut unei studente care a intrebat ce sa faca daca pana acum nu a gasit inca o idee suficient de buna pentru o afacere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img