vineri, 19 aprilie, 2024

Anuntul de ultima ora al ANAF-ului! TOTI romanii sunt VIZATI

Distribuie:

Publicat:

ANAF ar putea trimite decizii de plata pentru asigurarile de sanatate care n-au mai fost achitate in ultimii patru ani din cauza unei lipse de comunicare intre institutiile statului.

In 2012 s-a decis ca banii incasati din asigurarile de sanatate sa fie incasati de ANAF. Mutarea bazei de date de la Casa de Asigurari de Sanatate nu a fost facuta nici acum. Specialistii din fiscalitate spun ca firmele si persoanele fizice se vor trezi cu sume mari de plata pentru asigurarile de sanatate.

Acel contribuabil are un termen de 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere sa isi achite atat diferentele de impozit cat si diferentele la contributia de sanatate. Daca ne aflam in situatia in care contribuabilul nu dispune de acei bani, atunci evident el intra in dobanzi si penalitati de intarziere“, a explicat specialistul in fiscalitate Adrian Benta.
Ne asteptam ca in anul 2017, fiindca se apropie termenul de prescriptie si sunt sigur ca ANAF n-o sa depaseasca acest termen, fiindca ar insemna niste pierderi, probabil de milioane de lei la bugetul de stat, vor emite acele decizii de impunere pentru plata CAS-ului. Ce se va intampla este ca, probabil, o buna parte dintre persoanele fizice autorizate vor avea dificultati serioase in a plati acest CAS. Ar trebui sa intervina si sa esaloneze pe o perioada ceva mai lunga de timp si nu doar cele 60 de zile pe care le are orice contribuabil sa plateasca impozitele, sau daca nu, si vor avea loc niste proteste impotriva acestei taxe ce nu mai este achitata de niste ani de zile, probabil ca Guvernul va trebui sa se gandeasca la o amnistie fiscala“, a declarat avocatul Adrian Cuculis, citat de digi24.ro.

De asemenea, Fiscul, sub presiunea Executivului de a aduce mai multi bani la buget, ar putea incasa mai devreme impozitele pe venituri. Adica deciziile sa vina in vara, nu la toamna. Presiunea este tot mai mare, iar ANAF a promis masuri ferme pentru cresterea gradului de colectare la bugetul statului. Specialistii spun ca este posibil ca ANAF sa ceara contribuabililor sa plateasca taxele si impozitele mai devreme decat in anii trecuti.

Practic deciziile ANAF ar fi urmat intr-un an normal sa fie emise de undeva in septembrie-octombrie. Evident ca ne putem astepta, avand in vedere aceasta noua tactica care a adoptat-o ANAF sa primim acele decizii de impunere ceva mai devreme, respectiv, chiar in mijlocul sezonului estival. Si pe segmentul de turism, si pana la urma pe segmentul de consum, ce tot in buzunarele ANAF-ului ar ajunge din taxe si impozite, acest consum ar scadea“, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img