vineri, 19 aprilie, 2024

Apa cu sare face minuni pentru bolnavii de sinuzita

Distribuie:

Publicat:

Dr. Andrew Weil, profesor la University of Arizona din Tucson, recomanda lavajul nazal cu o solutie salina, obtinuta din dizolvarea unei mici cantitati de sare – el propune un sfert de lingurita – intr-o cana de apa calda. Va atragem atentia ca nu este o idee buna sa intrebuintati sarea iodata din comert, ci ar fi de preferat sa alegeti intre sarea marina, cea grunjoasa ori de Himalaya.

Metoda este de fapt foarte veche, fiind practicata in mod taditional in medicina ayurvedica. Yoghinii o numesc jala-neti si o utilizeaza in scopuri de purificare. Spalatura se executa cu ajutorul unei cani speciale, ce aminteste oarecum de forma unui ceainic. Dupa ce ati pus apa cu sare in micul vas neti, trebuie sa va aplecati deasupra unei chiuvete, cu capul inclinat lateral, si sa turnati lichidul in nara de deasupra.

El va curge afara prin nara aflata dedesubt. Solutia salina poate fi imbunatatita prin adaugarea unor plante cu actiune antiseptica din familia labiatelor, cum ar fi salvia, menta sau lavanda. Ea favorizeaza eliminarea secretiilor din sinusuri, reducand astfel pericolul unei infectii. Puteti apela cu incredere la lavajul nazal, atunci cand va luptati cu simptome de sinuzita, raceala sau alergie. Exista si persoane care isi fac aceasta spalatura zilnic, pentru a preveni incarcarea sinusurilor cu mucozitati.

sursa: formula-as.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img