sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Are 93 de ani, 500 lei pensie si mananca doar o data pe zi, dar a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului

Distribuie:

Publicat:

Mama Gherghina are 93 de ani si este din satul Saelele, judetul Teleorman. Din pensia ei de 500 de lei pe luna, femeia a reusit sa adune bani si sa doneze peste 10.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

”Gherghina Vasilescu, din Saelele – Teleorman, are 93 de ani. Toata viata a trait ca o pustnica in mijlocul lumii. Nu a fost casatorita niciodata si mananca doar seara. Asa se simte „mai linistita” si libera.
Si-a taiat voia proprie, asezandu-se cu viata si cu incercarile ei numai in voia lui Dumnezeu. De aceea si repeta des, cu smerenie, „Cum a dat Dumnezeu”, scrie ziarul Patriarhiei Ortodoxe, Ziarul Lumina, despre mama Gherghina.

O poveste de viata impresionanta
Aceasta femeie a strans si a donat din pensia ei de 500 de lei pe luna peste 10.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, ”multumind astfel lui Dumnezeu pentru tot ce a primit de la El”.

„Am 93 de ani. M-am nascut si am trait toata viata in satul acesta. Nu am fost niciodata casatorita. Am vietuit cum a dat Dumnezeu. M-am ocupat cu gospodaria, cu agricultura. Tata, Petre Vasilescu, a fost cantaret la biserica.

Pe mama o chema Floarea. Sunt credincioasa atat cat a dat Dumnezeu, Creatorul care ne-a facut si Purtatorul nostru de grija. Merg la biserica de mica. Acum doar duminica. Dar aud la televizor slujbele. Las toate la pamant si ma duc in casa si le ascult. Fac si eu ce am pomenit de la parinti: tin posturile, ma spovedesc, ma impartasesc si ma rog cat imi da Dumnezeu putere. Mananc o data pe zi, seara, ca sa fiu mai linistita.
Toata viata cel mai mult mi-a placut sa fiu libera si sa-mi ajute Dumnezeu sa fac voia Lui. Sa-mi dea putere pana la sfarsit sa fiu langa El. Cand Il simt aproape sunt fericita. Si pentru asta sunt multumita. Cand eram copil, protejata de parinti, mergeam la biserica. Asa am dobandit dragoste de Domnul.

Mi-au placut slujbele si le-am prins in sufletul meu. Am evlavie pentru toti sfintii, dar mai mult strig la Sfantul Gheorghe, al carui nume il port. Mi se intampla zilnic minuni pentru ca tot ce este spre bine sunt de la Dumnezeu.

Iar eu sunt asa cum este voia Lui. Am mai multe rugaciuni pe care le spun: Imparate ceresc, Tatal nostru. Cand vedeam mai bine, citeam din Vietile sfintilor.

Mi-a placut atat de mult de Biserica, incat am trait in suflet numai cu ea. De aceea nu am avut niciodata intentia sa ma casatoresc”, le-a spus mama Gherghina celor de la Lumina.

A facut donatiile ”ca sa aiba lumina”
Parintele Catalin Alexandru Raicu a fost cel care a ajutat-o sa faca donatiile. El i-a dus banii la Catedrala si i-a adus chitantele acasa.
”E un exemplu de smerenie. Pentru ca a aflat de la noi preotii si de la televizor despre Catedrala Mantuirii Neamului, m-a rugat sa-i spun ce sa faca pentru ca doreste sa doneze si ea bani pentru ridicarea ei.

Iar eu, mergand la Bucuresti din trei in trei luni pentru niste analize, pentru ca am o problema de sanatate, i-am dus donatiile la Paraclisul Catedralei de fiecare data, impreuna cu un pomelnic, si i-am adus chitantele. Din pensia ei de 500 de lei pe luna a donat pana acum peste 10.000 de lei. Din sat ea a dat cea mai mare suma, ca sa aiba lumina pe lumea cealalta, cum imi spune mereu”, a marturisit parintele.

Sursa: Ziarul Lumina

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img