sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Arma de foc neletala depistata in Vama Albita

Distribuie:

Publicat:

In P.T.F. Albita, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit un pistol din categoria armelor de foc neletale  ascuns sub scaunul soferului unui ansamblu de vehicule.

Sambata, 28 mai, in jurul orei 01.00, la P.T.F. Albita, s-a prezentat pentru a intra in tara, cetateanul din R. Moldova Vasili T., in varsta de 51 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor si o semiremorca, ambele inmatriculate in R. Moldova.

In baza analizei de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculului. Astfel, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit ascuns si nedeclarat, sub scaunului conducatorului auto, un pistol cu bile, cal. 4,5 mm. In interiorul pistolului se aflau un incarcator fara munitie (bile) si butelia de gaz. Pistolul face parte din categoria armelor de foc neletale.

Cu privire la cele constatate, Vasili T. a declarat ca avea pistolul pentru a se proteja si ca nu a stiut ca la intrarea in Romania trebuia sa-l declare.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari pe numele barbatului privind savarsirea infractiunilor de detinerea sau portul fara drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizarii si contrabanda calificata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img