marți, 23 aprilie, 2024

Asa se fura banii la Primarie! A pietruit doi kilometri de drum cu o suma record! Cu aceiasi bani s-ar fi putut moderniza toate arterele publice – FACSIMILE

Distribuie:

Publicat:

Banii cetatenilor au fost cheltuiti in bataie de joc de fostul viceprimar al comunei Cotnari, care a semnat o serie de contracte absolut scandaloase pentru repararea unor portiuni de drum • Cu banii acordati "firmei de casa" pentru repararea unei portiuni de aproape 2 km, Primaria ar fi putut moderniza toate drumurile publice din comuna • In vreme ce fostul viceprimar Constantin Malauti a cheltuit in bataie de joc banii din bugetul public destinati pentru repararea drumurilor in doar cateva luni, actualul viceprimar reuseste cu aceeasi suma sa intretina toate drumurile din Cotnari timp de aproape trei ani • Implicat in numeroase scandaluri si contestat intens de cetatenii din Cotnari din aceasta cauza, controversatul Constantin Malauti, care este si lider PNL, a facut presiuni pentru excluderea din partid a actualului viceprimar, Mitica Carbune

O situatie de-a dreptul scandaloasa se gaseste in comuna Cotnari din judetul Iasi, acolo unde banii din bugetul public au fost cheltuiti in bataie de joc. Este vorba despre mai multe contracte de lucrari semnate de fostul viceprimar Constantin Malauti, pe care le-a atribuit "firmei de casa" SC Construct si Drum SRL, care este abonata la banii publici ai primariei.

Revoltator este faptul ca, pentru repararea unei portiuni de doar cativa km, s-au cheltuit mai multi bani decat se plateste in general pentru intretinerea tuturor drumurilor publice din Cotnari.

Concret, este vorba despre o suma de 270 de mii de lei platita pentru intretinerea unei portiuni de doar 2.500 mp, iar un alt contract, in valoare de 290 de mii de lei, pentru inretinerea unei portiuni de 2,7 km de drum satesc.

"Subsemnatul, Malauti Constantin, viceprimar al comunei Cotnari, solicit demararea procedurii de achizitie necesare pentru investitia, modernizarea segmentelor de drum din Cotnari, in valoare totala de 270.000 de lei, prevazuti in buget si lista de investitii din 2014. Executantul se obliga sa proiecteze si sa execute lucrarea "Modernizare tronsoane de drumuri satesti DS 931, DS 932, DS 95, pe o lungime totala de 2.500 m, prin reprofilare si stabilizare mecanica, in satul Carjoaia, comuna Cotnari, judetul Iasi: familia Baciu Dumitru, Zapiroi Petru, Crasmaru Constantin, Carp Dumitru. Pretul convenit pentru indeplinirea contractului este de 217.737 lei, la care se adauga TVA in valoare de 52.256 lei", se arata in referatul si contractul de lucrari 85 din 15.07.2014, semnat de Constantin Malauti (vezi facsimil).

continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img