vineri, 29 martie, 2024

Asediul din Paris continua! Autoritatile au arestat 49 de persoane

Distribuie:

Publicat:

Protestele violente din suburbiile Parisului, declansate de abuzul politistilor francezi asupra lui Theo, un tanar de culoare, s-au extins in toata capitala Frantei, dar si in alte orase mari din Hexagon. Autoritatile au arestat joi seara 49 de persoane in timpul acestor violente stradale, anunta presa europeana.

Confruntarile cu fortele de ordine au inceput imediat dupa ce cateva sute de persoane s-au strans in zona Barbès-Rochechouart, aproape de Gara de Nord si de biserica Sacré Coeur, din Monmartre, atractii turistice foarte populare.

Politistii au folosit gaze lacrimogene pentru a ii dispersa pe cei aproximativ 500 de protestatari, dar acesti s-au regrupat in grupuri mai mici si au provocat incidente in alte zone din oras, spargand vitrinele magazinelor si dand foc la tomberoane in Place de la République si Marais.

Violente au avut loc si orasul Rouen, din nordul tarii, unde 21 de persoane au fost arestate. In total, peste 250 de persoane au fost retinute de la inceputul protestelor declansate in periferia parisului, dupa ce mai multi politisti au fost acuzati ca au violat un tanar de culoare.

Anchetatorii i-au suspendat pe cei patru ofiteri suspectati, iar unul dintre ei este investigat sub acuzatia de viol, dupa ce si-a sodomizat victima cu bastonul din dotare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img