vineri, 29 martie, 2024

Asistatii social traiesc ca boierii din ajutorul primit de la stat! Unii si-au facut chiar si vacante la Paris pe banii nostri! „Nu pot sa muncesc! Sunt bolnav, nici nu pot sa ma leg la sirete”

Distribuie:

Publicat:

Romania, tara astistatilor social! Sunt sute de mii, iar majoritatea si-au inventat boli pentru a se sustrage de la munca! Ce-i mai grav e ca banii pe care ii primesc sunt munciti de noi… Avem sute de mii de asistati social care stau degeaba pe banii statului. Cand sunt chemati la munca, se dau suferinzi de boli grave. De exemplu, la Targoviste, din 300 de asistati social, 270 au cazut in depresie! Au si adeverinte medicale care sa le ateste boala!

In Arges insa, asistatii sunt ceva mai sanatosi, dar foarte plimbareti! Cu ajutorul social in buzunar au dat fuga la Paris in concediu de… dupa odihna! Pozele afisate pe internet le-a vazut si primarul.

CITESTE SI: Iasul este fruntas ca numar de puturosi. Mii de ieseni asteapta pomana statului in loc sa munceasca. Cifrele sunt ingrijoratoare

• In ultimii ani, in judetul Iasi, un fenomen ingrijorator a ajuns sa ia din ce in ce mai multa amploare • Situatia a scapat de sub control, iar autoritatile statului nu mai au cum sa controleze lucrurile • Asistatii sociali care ar putea fi incadrati ca zilieri au ajuns sa fuga de munca doar pentru a putea ridica banii fara sa miste un deget • Iasul se numara printre judetele unde numarul de asistati social si pensionari devine din ce in ce mai mare fata de cel al salariatilor    

Situatie incredibila la varful judetului Iasi. Judetul cu cea mai numeroasa populatie dupa municipiul Bucuresti a ajuns sa se confrunte cu un fenomen din ce in ce mai ingrijorator. Din ce in ce mai multi ieseni prefera sa stea acasa si sa primeasca ajutor social in loc sa isi caute un loc stabil de munca. Cu toate ca Iasul sta mai bine decat alte judete din tara, cifrele tind sa fie din ce in ce mai ingrijoratoare si nimeni nu mai gaseste explicatii.

La o populatie de aproximativ 920 mii de locuitori, peste 8.000 de ieseni prefera sa stea acasa si sa beneficieze de venitul minim garantat, in baza Legii 416/2001. Cum Regiunea de Nord- Est este una dintre cele mai sarace din Uniunea Europeana, situatia este tot mai ingrijoratoare.

In zona Moldovei, doar in Bacau si in Vaslui sunt mai multi asistati sociali decat in judetul Iasi. Toti cei 8.035 de asistati social au pus mana luna de luna pe mai bine de doua milioane de lei, bani proveniti de la Ministerul Muncii sub forma venitului minim garantat. Cei care sunt apti de munca ar putea fi incadrati ca zilieri, insa si in acest caz lucrurile sunt disperate.

In ceea ce priveste numarul de zilieri, Iasul este de departe campion la acest capitol. Exceptand capitala, in judetul Iasi se regasesc peste 45 mii de persoane care lucreaza cu ziua, persoane care sunt inregistrate.

Numarul zilierilor inregistrati oficial in Iasi este de doua ori mai mare decat cel din Vaslui si de trei ori mai mare decat in Suceava. Insa o alta parte din cei care ar putea fi incadrati ca zilieri refuza sa munceasca cu forme legale pentru a nu fi inregistrati, bugetul statului fiind astfel prejudiciat.

In plus, in judetul Iasi se inregistreaza si un numar ridicat de varstnici. Peste 15 la suta din populatia judetului, respectiv 118 mii persoane, a atins varsta de pensionare. Asta in timp ce aproape 170 mii de persoane se afla in campul muncii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img