joi, 28 martie, 2024

Aspirina reduce riscul de apariție a cancerului colorectal

Distribuie:

Publicat:

Aspirina reduce riscul de cancer colorectal. Aspirina are multe efecte secundare. Cercetătorii continuă să descopere tot mai multe efecte pozitive: molecula ar reduce riscul de recidivă în cancerul colorectal.

Beneficii pentru inima? Risc de accident vascular cerebral… Buna pentru combaterea mortalității prin cancer la persoane peste 65 de ani… Efectele secundare ale aspirinei au stârnit întotdeauna cercetările medicale, chiar dacă uneori au fost contrazise de-a lungul timpului. Recent, cercetătorii au publicat un studiu în revista Carcinogeneză care subliniază că aspirina ar limita riscurile de recurență a cancerului de colon.

Aspirina reduce riscul de cancer colorectal

Studiul a fost efectuat pe șoareci cărora li s-au administrat diferite doze de aspirină prin studierea proliferării lor celulare. Cercetătorii americani din Departamentul de Diagnostică Moleculară, Terapeutică și Oncologie Translațională din City of Hope Medical Center au descoperit că, cu cât mai multa aspirină primesc, cu atât celulele lor tind să moară și nu se proliferează. Această acțiune se aplică în special celulelor canceroase.

Încă o dată, cercetările confirmă faptul că aspirina este utilă în prevenirea bolilor cauzate de inflamația cronică. Este cazul cu Parkinson, Alzheimer sau, după cum indică acest rezultat, cancer.

Acestea fiind spuse, aspirina este un antiinflamator. Unul dintre primele efecte secundare ale acestui tip de medicament asupra sistemului digestiv este iritarea membranei mucoase stomacului. Prin urmare, medicamentul ar putea fi util în măsura în care ar bloca proliferarea celulelor canceroase prin uciderea acestora, dar trebuie manipulat cu grijă pentru a nu deteriora prea mult tractul gastro-intestinal. După această descoperire, cercetătorii sunt interesați să găsească doza perfectă pentru a combina aceste două probleme.

Vivadiva studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img