vineri, 19 aprilie, 2024

Atacul terorist din Franta. Jandarmul care s-a oferit la schimb cu ostaticii a murit

Distribuie:

Publicat:

Locotenent-colonelul de jandarmerie care s-a oferit sa fie el luat ostatic in schimbul eliberarii ostaticilor din timpul atacurilor comise vineri, in sud-vestul Frantei, a murit, a anuntat sambata ministrul francez de Interne, Gerard Collomb. «Locotenent-colonelul Arnaud Beltrame ne-a parasit. Mort pentru patrie. Franta nu va uita niciodata eroismul, vitejia, sacrificiul acestuia», a scris, pe Twitter, ministrul francez, care a transmis familiei ofiterului si colegilor sai jandarmi sustinerea intregii tari. Beltrame, un ofiter de 45 de ani, casatorit, fara copii, care s-a sacrificat pentru vietile altora a fost grav ranit de autorul atacurilor, Redouane Lakdim.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a salutat in mod special vineri «curajul» ofiterului superior de jandarmerie, care s-a oferit voluntar pentru a lua locul altor ostatici si care a fost foarte grav ranit. Acest jandarm «a salvat vieti si a facut onoare armei sale si tarii noastre», a adaugat Macron. Decesul ofiterului ridica la patru bilantul persoanelor ucise in atacurile comise vineri, la Carcassonne si la Trebes, in sud-vestul Frantei, de Redouane Lakdim, un francez de origine marocana de 25 de ani. Atacatorul a fost ucis de fortele de ordine. Gruparea jihadista Stat Islamic a revendicat aceste noi atacuri din Franta.

Citeste si:
Luare de ostatici in Franta, intr-un supermarket

Un individ inarmat cu un pistol a luat ostatici intr-un supermarket din oraselul francez Trebes, a anuntat, Ministerul francez de Interne, citat de Reuters. Trei persoane au fost ucise, iar alte 16 au fost ranite in atacurile comise vineri in sudul Frantei, a anuntat vineri seara presedintele Emmanuel Macron. Criza de la hipermarketul din Trebes a luat sfarsit. Autorul atacului a fost ucis de politisti. Toti oamenii care au fost luati ostatici, vineri, intr-un supermarket din localitatea Trèbes din sudul Frantei au fost eliberati dupa aproximativ patru ore, conform declaratiilor primarului din Trebes. Atacatorul – care a ucis cel pu'in doua persoane – a fost omorat de catre fortele de ordine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img