joi, 28 martie, 2024

ATENTIE! Ce risca barbatii care fac exces de mezeluri. Putini stiu la ce pericol se expun

Distribuie:

Publicat:

Barbatii care mananca in fiecare zi mezeluri pot ramane fara mostenitori. Potrivit specialistilor, calitatea spermei este afectata de consumul de carne procesata.

Jumatate de portie de mezeluri pe zi afecteaza calitatea spermei si poate duce chiar la infertilitate. Pentru cei care vor sa devina tati, cercetatorii recomanda consumul de peste, in special cel de cod, scrie doctorulzilei.ro.

Fumatul, consumul de alcool, stresul si sedentarismul pot influenta de asemenea sansele de a avea copii.

Cercetatorii inca nu stiu de ce anumite mancaruri pot scadea sau creste fertilitatea., insa carnea rosie contine nivelulri crescute de pesticide si alte substante care pot interfera cu hormonii. Pestele, in schimb este bogat in zinc, de aceea creste fertilitatea.

Un studiu realizat pe 156 de subiecti si prezentat de American Society for Reproductive Medicine in Boston arata ca alimentatia influenteaza calitatea spermei. Pentru realizarea cercetarii, subiectii au fost rugati sa manance carne rosie, carne procesata si peste. Rezultatul studiului a aratat ca sperma barbatilor care au mancat jumatate de portie de sunca pe zi avea o calitate inferioara fata de sperma barbatilor care au consumat peste. Se pare ca pestele creste calitatea spermei, in timp ce carnea procesata scade calitatea acesteia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img