vineri, 19 aprilie, 2024

ATENTIE! De la 1 aprilie se SCUMPESC gazele

Distribuie:

Publicat:

Tariful final al gazelor pentru populatie va creste cu 1-2% de la 1 aprilie, cand pretul gazelor de productie interna va fi liberalizat, a declarat, marti, Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energie (ANRE), intr-o dezbatere pe aceasta tema.

ANRE va continua sa fixeze pretul final pentru consumatorii casnici de gaze. Pretul va fi stabilit anual, urmand ca eventualele diferente sa fie recuperate anul urmator”, a explicat Havrilet.

El a aratat ca, in urmatoarele zile, pana la sfarsitul saptamanii, ANRE va emite un ordin in care va aproba un pret final reglementat pe care furnizorii pentru piata reglementata vor trebui sa il respecte.

„Practic, in ceea ce priveste pretul final, de la 1 aprilie va fi o ajustare modica de 1-2% pentru consumatorii casnici pentru intregul an gazier de acum incolo pana la 1 aprilie 2018. Daca in aceasta perioada vor fi diferente mari fata de pretul pe care il stabilim acum, vom discuta la momentul respectiv daca este nevoie sau nu de o noua ajustare, dar nu mai putin de 5%. Nu discutam decat daca vor fi diferente mai mari de 5% fata de acest pret”, a subliniat seful reglementatorului.

Havrilet a mai spus ca ANRE va calcula pretul final de la 1 aprilie pornind de la pretul actual de 60 de lei pe MWh pentru gazele de productie interna, insa, pe viitor, autoritatea nu va mai putea da preturi de referinta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img