sâmbătă, 20 aprilie, 2024

ATENTIE INTREPRINZATORI BARLADENI! BOROS VREA SA VA MAREASCA TAXELE!

Distribuie:

Publicat:

 Anul 2018 vine cu surprize fiscale pentru intreprinzatorii barladeni. Edilul sef Dumitru Boros este decis sa “ scoata bani si din piatra seaca” acesta propunand, pe site-ul Primariei, un draft in care se regasesc noile taxe si impozite. Daca la persoanele fizice nu sunt majorari nu acelas lucru il putem spune despre banii pe care urmeaza sa ii verse la bugetul local privatii.

Astfel, conform documentului oficial “ pentru contractele de inchiriere teren cu destinatia balcoane in care se desfasoara activitate economica , productie, prestari servicii , profesii liberale, etc aceste contracte vor fi majorate cu un coeficient egal cu 16 ( tarif vechi inmultit cu 16). Impunerea se va face in baza raportului emis de Politia Locala , in urma verificarilor periodice efectuate in teren , iar pretul contractului se va modifica cu prima zi a lunii urmatoare, iar modalitatea de plata se va transforma in lei/mp/luna , in aceleasi conditii ca la contractele de inchiriere comert”. Aceasta super majorare a fost identificata cu greu de noi datorita faptului ca nu era trecuta in draftul oficial( Explicatiile ci doar suma care nu facea referire exacta cum S-a ajuns acolo)  ci in expunerea de motive , intr-o alta sectiune.

Se pare ca nu numai noua ne-a “ sarit in ochi” aceasta suma ci si  reprezentantilor opozitiei din Consiliul Local.
“In campania electorala o obsesie a domnului Dumitru Boros a reprezentat-o asa-zisa “inchidere a orasului” in fata asaltului concertat al investitorilor. In acest context dumnealui promitea sa deschida orasul catre mediul de afaceri desi nu aducea nicio proba ca fosta administratie ar fi descurajat activitatea antreprenoriala din oras. Ne aducem aminte chiar vehementa cu care consilierul Dumitru Boros s-a opus unui proiect care urmarea sa aplice prevederile Codului Fiscal in anul 2016. Ceea ce era valabil pentru acel an se pare ca nu mai este valabil acum. In draftul proiectului privind taxele si impozitele locale in anul 2018 la art.13, alin.2 sunt prevazute tarife de 16 ori mai mari pentru activitatile economice.

Partidul Social Democrat se opune acestei majorari arbitrare  a chiriilor ce contravine atat perspectivelor de dezvoltare economica locala cat si programului in baza caruia actualul primar a castigat alegerile” a fost reactia social -democratilor in mediul virtual.

VRETI MONUMENT FUNERAR? PREGATITI-VA BANUTII.
Tot la capitolul noutati fiscale, care nu au fost sesizate de social-democrati poate datorita faptului ca unul dintre acestia este angajat in cadrul Directiei Piata, Parcari si Cimitire, este taxarea monumentelor funerare. Asadar, montaj grilaj fara bordura betonata va costa 50 de lei, cu bordura 100, lucrare funerara din mozaic la exterior ( inclusiv monumentul funerar , piese si capac) 250 lei, cea fara capac 200, montat monument funerar pe o lucrare efectuata anterior 100, lucrare funerara din mozaic interior si exterior inclusiv monument funerar si piese capac 350, fara capac 300, lucrare din marmura interior si exterior cu monument si capac au evaluat-o la 500 de lei , cea fara capac la 350, cea din granit la 600 iar cea din granit cu capac la 800 de lei. Accesul in cimitir al masinilor va fi taxat cu 1 leu pe ora, exceptie facand cortegiile funerare. Si daca barladenii vor da acesti bani nu ar strica ca in cimitir sa nu mai existe cateii fara stapan si deja celebrii boschetari care ii agreseaza fizic si verbal pe cei care doresc sa aprinda o lumanare sau sa oficializeze o slujba de pomenire a celor plecati de langa ei.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img