sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Atentie la aceste alimente! Provoaca migrene

Distribuie:

Publicat:

De multe ori ne trezim cu dureri de cap din senin si nu reusim sa gasim nicio explicatie. Ei bine, cauza ar putea fi chiar un aliment pe care l-am consumat recent.

Cateva dintre alimentele care pot produce migrene:

Ciocolata
Poate fi greu de acceptat, mai ales daca adori dulciurile, dar ciocolata contine feniletilamina, ceea ce face ca vasele de sange sa se contracte si dilate. Chiar daca ciocolata neagra este laudata ca fiind benefica pentru organism in general, in acest caz nu este solutia de care ai nevoie.

Mezeluri
Oricat de dificil ar parea, incearca sa stai departe de mezeluri (crenvursti, sunca, salam, parizer), mai ales daca ai dureri de cap recurente. Aceste produse contin conservanti si nitrati. Iar de obicei, migrenele apar ca urmare a unor concentratii ridicate de nitrat in sange, deci agravezi situatia. Exista o multime de alte substante nocive ce sunt adaugate in carnea procesata si deci trebuie sa le eviti, in special atunci cand nu te simti bine.

Mancaruri prea sarate
Sarea tinde sa excite anumiti nervi in creier si face ca durerea de cap sa fie mai puternica. Asigura-te ca alegi doar alimente cu un nivel scazut de sare. In acest fel te asiguri ca migrena nu se agraveaza si nu revine.

Alimente care contin tiramina

Tiramina este un aminoacid care declanseaza durerile de cap deoarece reduce nivelul de serotonina din creier. Lista cu alimente care contin aceasta substanta este lunga si include avocado, masline, banane, unele fructe citrice, fasole, varza murata si alte muraturi, bauturi alcoolice (sherry, vermut si bere) si produse alimentare ce au in lista de ingrediente glutamat monosodic, nitriti si sulfiti. De asemenea, vinul rosu nu este recomandat, caci este bogat in fenoli, un alt factor ce poate cauza aparitia unei migrene.

Indulcitori artificiali
Mai toti indulcitorii artificiali au excitotoxine care cresc sansele de aparitie a unei dureri de cap. Acestia ar trebui sa fie evitati in general, chiar si atunci cand nu te doare capul; alege in schimbi indulcitori naturali.

sursa:feminis.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img