vineri, 26 aprilie, 2024

Atentie la ce cumparati! Producatorii LANSEAZA un AVERTISMENT CLAR inainte de PASTE

Distribuie:

Publicat:

Anunt ingrijorator inainte de Pasti! Producatorii ne avertizeaza ca mancam oua expirate, din import!

Ouale vin la preturi foarte mici, fara acte complete. Abia la intrarea in tara, ouale primesc stampila cu data de valabilitate dar nimeni nu stie cat de vechi sunt, de fapt.

Anuntul reprezentantilor fermierilor vine intr-un moment cum nu se poate mai prost. Imediat dupa scandalul carnii si mezelurilor spalate, si cu mai putin de o luna inainte de Paste.

Doar anul trecut, in Romania au ajuns 200 de milioane de oua de import, provenite in special din Ungaria, Germania si Polonia. Iar reprezentantii fermierilor sustin ca ele se vand pe piata noastra la preturi suspect de mici.

In multe cazuri, pretul oualor de import este mai mic pentru romani decat cel pe care il cer fermierii din tara de origine. Astfel, polonezii vand pe piata proprie cu 1350 de euro pe tona, in timp ce pentru romani, pretul este de 1250 de euro pe tona.

Consumul oualor care au depasit termenul de valabilitate poate duce la probleme de sanatate.

Acuzatiile vin dupa ce si ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat ca Romania este vazuta ca o tara de mana a zecea, in care sunt importante alimente cu termen de valabilitate depasit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img