vineri, 29 martie, 2024

Atentie la ce cumparati!Produse expirate in magazinele din Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Produse expirate zac cu nemiluita in magazinele din Vaslui, asta dupa ce inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Vaslui (CJPC) le-au identificat pe tot parcursul lunii iunie.

Condimente alimentare, gris, pasta de ras, oja, deodorante, gel de par, insecticid, var sau ingrediente diverse sunt doar cateva dintre produsele expirate gasite inca in comert.

CJPC Vaslui a desfasurat in luna iunie 244 de actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor: 219 actiuni tematice de control si 25 de actiuni in colaborare la solicitarea altor organisme de control sau pentru cercetarea reclamatiilor si sesizarilor primite din partea consumatorilor.

S-au constatat deficiente privind comercializarea produselor alimentare si nealimentare cu data limita de consum depasita dar si cu conditiile de depozitare/pastrare neconforme.

De asemenea, au fost identificate si produse “congelate” in stare partial decongelata, produse de panificatie nepreambalate fara denumirea producatorului ori a ingredientilor alergeni.

Inspectorii CJPC Vaslui au dispus oprirea temporara a comercializarii pentru produse in valoare de 51.102 lei pana la remedierea deficientelor, oprirea definitiva a comercializarii si retragerea din circuitul comercial pentru produse alimentare in valoare de 6.973 lei. 158 de operatori au fost sanctionati contraventional, fiind aplicate 60 de avertismente si 98 de amenzi, in valoare de 143.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img