sâmbătă, 20 aprilie, 2024

ATENTIE! Masuri de ULTIM MOMENT in caz de cutremur

Distribuie:

Publicat:

Fiecare judet din Romania va avea, pana la sfarsitul acestui an, cate doua containere de cautare-salvare in caz de cutremur, a anuntat marti, la Pitesti, coordonatorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat.

"Cel putin pentru partea de cautare-salvare urbana, anul trecut am incheiat dotarea fiecarui judet cu cate un container de cautare-salvare, iar in acest an se achizitioneaza al doilea container. Deja sunt contractate. Deci, la sfarsitul acestui an, fiecare judet va avea doua containere de cautare-salvare cu toate echipamentele, ceea ce inseamna ca, in jurul fiecarui container, se dezvolta o echipa de cautare-salvare (…) de interventie pe partea de cladiri prabusite si alte situatii care necesita echipamentele respective", a declarat dr. Arafat. 

In opinia sa, prin dotarea fiecarui judet cu cate doua containere de cautare-salvare se va asigura necesarul pentru acest tip de interventii. 

Deci, daca comparam, acum un an nu aveam nimic, anul trecut aveam unul in fiecare judet, anul acesta vom ajunge la doua in fiecare judet, ceea ce noi consideram ca este o cifra corecta, nu mai trebuie sa mergem mai departe pe acest tip de dotare", a precizat coordonatorul DSU. 

In context, Raed Arafat a subliniat ca momentul producerii unui cutremur nu poate fi prezis, dar autoritatile au datoria sa fie pregatite in caz de nevoie. 

"Oficial, nu stim cand va fi un cutremur. Eu sper sa fie cat mai tarziu sau sa nu fie deloc. Noi avem obligatia sa ne pregatim. Daca ne vede lumea ca ne pregatim, ca facem anumite exercitii (…), asta nu inseamna ca maine va fi un cutremur. Noi avem rolul (…) sa pregatim populatia si institutiile. Cand va fi un cutremur? Daca eu as afla acum, cred ca as primi premiul Nobel. (…) E foarte greu sa prezici aceste lucruri acum", a spus coordonatorul DSU. 

Raed Arafat a participat marti, la Pitesti, la prezentarea bilantului activitatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges pe anul 2017.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img