joi, 28 martie, 2024

ATENTIE! Toti parintii care vor refuza sa participe la cursurile acestea, vor primi AMENDA

Distribuie:

Publicat:

Parintii ar putea fi obligati prin lege sa se informeze in privinta vaccinarii copiilor, iar refuzul informarii ar putea fi sanctionat pecuniar. Anuntul a fost facut, la RFI, de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii explica ce si-ar dori de la legea vaccinarii: "Vorbim despre obligativitatea informarii parintelui in ceea ce priveste vaccinarea, iar la sintagma obligativitate n-o sa renuntam. Am spus-o in declaratiile trecute: nu vom lua copilul de mana de pe strada sa-l vaccinam, dar pe parinte putem sa-l obligam sa se informeze, astfel incat sa stie toate consecintele care decurg din faptul ca nu vrea sa-si vaccineze copilul, il oblig sa se informeze, asa cum statul pune la dispozitie pentru copii, pentru parinti, pentru ca indiferent unde se naste copilul, privat sau public, tot banii publici finanteaza aceste maternitati. Deci am dreptul si eu sa-l informez, sa-l sanctionez daca nu se informeaza, avand in vedere sanatatea copilului".

Stiati ca va puteti recupera banii pe medicamentele cumparate in perioada internarii? O procedura explicata de ministrul Sanatatii

Cum va fi obligat parintele sa se informeze in privinta vaccinarii? "Participand la cursurile de informare si sanctionandu-l daca nu participa, iar apoi sa declare pe propria raspundere ca nu doreste vaccinarea copilului. Dar aceasta este o discutie care tine de Parlament, pentru ca legea vaccinarii este la Camera Deputatilor si vor mai fi multe discutii pe aceasta tema", spune Sorina Pintea.

Ce spune Sorina Pintea despre panourile stradale antivaccinare: „Oricine poate sa spuna orice, dar eu ca stat sunt obligat sa informez parintii asupra riscurilor la care ii supun si parintii de asemenea sunt obligati sa se informeze, avand in vedere sanatatea copiilor lor”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img