vineri, 19 aprilie, 2024

Atentie! Un produs cumparat de la Kaufland va pune viata in pericol! Mergeti la ei si cereti banii inapoi daca ati cumparat asa ceva! FOTO

Distribuie:

Publicat:

Iesenii care au cumparat in ultima perioada un anumit produs din magazinele Kaufland trebuie sa stie ca acesta este periculos

Informatiile despre acest produs au fost facute publice dupa ce Kaufland a declansat o campanie de retragere a produsului Candela Tip 100 36H din toate magazinele din Iasi, dar si din tara.

Kaufland România SCS a notificat Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) cu privire la retragerea de la comercializare a acestui produs, furnizat de SC GLOBAL PLAST SRL. Produsul este periculos din cauza insuficientei rezistente a recipientului de plastic, care se topeste în decurs de doua ore.

"Daca ati cumparat acest produs, trebuie sa încetati sa îl mai utilizati. De asemenea, va puteti adresa magazinului Kaufland de unde l-ati achizitionat pentru a afla conditiile în care îl puteti returna. In data de 23 ianuarie s-a initiat retragerea nationala in lantul de magazine Kaufland. Actiunea corectiva intreprinsa este retragerea imediata de la comercializare a produsului. Produsul a fost blocat la vanzare si s-a blocat si cantitatea din depozit", se arata in comunicatul oficial al ANPC.

Reprezentantii institutiei din Iasi pentru Protectia Consumatorilorsustin ca nu au fost reclamatii cu privire la acest produs si atentioneaza iesenii sa returneze candela daca au cumparat-o.

"Cred ca problema in aceasta situatie ar fi la producator. Nu am auzit de vreo sesizare inregistrata la noi in legatura cu acest produs. Cred ca reprezentantii Kaufland au lansat la timp aceasta campanie de retragere a produselor", sustin reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi.

Amenzi de 45.000 de lei

De altfel, magazinul Kaufland a incasat anul trecut cea mai mare amenda aplicata de CJPC Iasi in 2017. Amenda a fost aplicata pentru vatamarea intereselor comerciale ale consumatorului. Valoarea totala a amenzii a fost de 20.000 de lei. Comisarii au sanctionat reprezentantii lantului de supermarketuri, anul trecut, cu 14 amenzi contraventionale in valoare totala de 45.500 lei pentru abateri referitoare la informarea consumatorilor.

Astfel, promotiile erau false sau inselatoare, iar clientii erau pacaliti sa cumpere aceste produse. Tot anul trecut au fost inregistrate la CJPC Iasi in jur de 50 de reclamatii impotriva lantului de magazine Kaufland. Majoritatea celor care au depus sesizari au reclamat faptul ca preturile de la raft nu sunt aceleasi cu cele de la casa de marcat, produsele sunt expirate sau promotiile sunt false.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img