vineri, 29 martie, 2024

AUTORITĂȚILE LOCALE B RLĂDENE “ DORM IN PAPUCI”.

Distribuie:

Publicat:

Nepăsare, indolenta sau pur si simplu nepăsare așa s-ar putea traduce răspunsul pe care l-a primit un cunoscut profesor barladean din partea autoritatilor locale.

Profesorul Ioan Adam, președintele Asociației “ SIRIUS-Club UNESCO” a trimis o solicitare către edilul șef Boros in care dorea sa știe dacă in anul 2017 municipalitatea a acordat finanțare unui ONG .

Răspunsul scris care ne-a parvenit prin intermediul dascălului, ne-a lăsat fără replica. Semnat de Boros, de directorul executiv  si șeful serviciu contabilitate ( adică exact acele persoane care ar trebui sa știe ca pe “ tatăl nostru” cheltuielile făcute) aceștia declara ca “ in perioada 1 Ianuarie 2016- 31 August 2017 nu am acordat nici un  sprijin financiar”.

Dând dovada de memorie scurta le reamintim ca in luna mai Asociatia Myosotis a primit bani printr-un proiect de hotarare inițiat chiar de primar.

“Direcția de Asistență Socială vine în întâmpinarea nevoilor sociale ale tuturor categoriilor de beneficiari prin măsuri de protecție și asistență socială menite să conducă la îmbunătățirea condițiilor de viață și reducerea riscului persoanelor expuse fenomenului de marginalizare și excluziune socială. În 2017, Asociației «Myosotis» i-a fost acordată subvenția de 7.000 de lei/lună de la bugetul local, motiv pentru care activitatea i-a fost atent monitorizată de către Direcția de Asistență Socială. Suma a fost folosită pentru cheltuieli cu hrana persoanelor asistate, salariile, iluminatul, materialele sanitare și didactice folosite, precum și cu cheltuielile cu carburanți și lubrifianți. În vederea continuării activităților, considerăm oportună menținerea subvenției de 7.000 de lei/lună pentru cei 40 de beneficiari. Toate activitățile desfășurate se realizează în conformitate cu planul anual de activități pentru cei 40 de beneficiari pentru care se solicită subvenția și au în vedere obiectivele propuse în planurile personalizate și activitățile de abilitare/reabilitare susținute în 2017 pentru fiecare dintre beneficiari. Pentru a veni în sprijinul asociațiilor și fundațiilor de acest profil, autoritatea publică locală trebuie să intervină în susținerea activității lor. Cu o alocare minimă de fonduri de la bugetul local se poate susține desfășurarea și, ceea ce este mai important, continuarea desfășurării activităților asociațiilor și fundațiilor cu un rol important în asistența socială”, se arată în expunerea de motive semnată de Dumitru Boroș.

Scuza ca aceștia au primit banii in baza legii  34/1998 fiind  vorba de servicii sociale acreditate si licentiate nu sta in picioare! Bani au fost dați unui ONG iar distinși șefi ar fi trebuit sa știe, sa se informeze-nu superficial si sa dea răspunsul corect, conform legii , nu trunchiat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img