marți, 16 aprilie, 2024

Avizul negativ privind revocarea sefei DNA a ajuns la Klaus Iohannis. Mingea se afla in terenul lui

Distribuie:

Publicat:

Avizul negativ al Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii privind propunerea de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a ajuns la presedintele Klaus Iohannis, a confirmat vineri, pentru AGERPRES, Administratia Prezidentiala. 

Sectia pentru procurori a CSM a anuntat, vineri, ca a trimis catre decidenti avizul in cazul revocarii lui Kovesi. 

"In urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului Justitiei de revocare a doamnei Laura Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca hotararea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivata si inaintata decidentilor pentru a dispune masurile legale", a informat CSM.

Potrivit legii, propunerea de revocare din functie a procurorului-sef al DNA este facuta de ministrul Justitiei, iar Sectia pentru procurori a CSM da un aviz consultativ. Decizia de revocare apartine presedintelui tarii.

CITESTE SI: Sebastian Ghita: "Este un stop-cadru de pe un film. Cu siguranta va promit ca poza va deveni publica"

Fostul deputat Sebastian Ghita a declarat joi, intr-o interventie la Antena 3, ca va face publica, in curand, poza in care ar aparea la el acasa sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Cu siguranta va promit ca poza va deveni publica, curand. Este o promisiune in fata tuturor oamenilor si o datorie", a spus Ghita.

El a precizat ca poza respectiva este de fapt un stop-cadru de pe un film.

"Este un stop-cadru de pe un film. Si nu este singura poza si nu este singurul filmulet. Nu este singura data in care simtindu-ne bine am facut poze si nu sunt singura persoana care are poze, filmulete, cum fac toti prietenii cand se simt bine", a spus Ghita.

Ghita a explicat ca in acea poza alaturi de Kovesi mai apar sotia si socrul sau.

Inainte de interventia telefonica, Sebastian Ghita a sustinut, intr-un interviu acordat Evenimentului Zilei, ca poza din telefonul sau in care ar aparea Kovesi este facuta la el acasa, la Ploiesti.

"V-o arat acum, ca sa nu mai avem dubii cu privire la doamna Kovesi. Este o crama, subsolul casei mele. Un loc de tinut vinurile. Sunt membri ai familiei mele. Mai erau si alte persoane acolo. (…) Nu am avut nicio relatie sentimentala, ca sa inchidem relatia mea cu Kovesi. (…) Eram mult mai relaxati, mult mai deschisi. Sunt poze, filme. (…) Nu cred ca demiterea unui demnitar, mai ales a zeitei anticoruptie, poate fi facuta scurgand filme si poze din locatiile Serviciului. Nu va accepta niciodata Serviciul aceasta chestiune. (…) Aceasta poza este de la mine de acasa, la Ploiesti, la subsol", a spus Ghita.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img