sâmbătă, 20 aprilie, 2024

BĂTAIE DE JOC PE BANII BARLADENILOR DAR SI A U.E. FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Așteptata de zeci de ani, marea asfaltare din cartierul Deal 2 bate pasul pe loc. Parca autoritatea locala se joaca cu nervii celor care in fiecare an, constinciosi își plătesc taxele si impozitele.

Mai multi barladeni au fost in audiență la edilul șef, Dumitru Boros ,încercând sa afle când va fi asfaltata si strada lor: Titu Maiorescu. Au primit promisiuni si atât!

Situatia de pe teren e dezastruoasa: dacă pe Mihai Eminescu exista asfalt iar de jurul împrejurul acestei străzi se văd drumuri asfaltate, de aceasta se pare ca autoritatea locala a uitat. Am solicitat si noi un punct oficial de vedere si ni s-a transmis ca “ da, este prinsă in proiectul european”. Si atât! Absolut nimic despre cauza pentru care aceasta a fost omisă. Peisajul este dezolant deși acolo se zăresc niște vile falnice si cochete! Oamenii au construit in speranța ca vor reuși sa “ evadeze” din aglomerația orașului dar au ajuns… la țara! Noroiul si mizeria sunt cuvintele ce caracterizează aceasta zona iar fiecare ploaie si ninsoare nu este dorita de cetățenii care își duc acolo traiul.

Proiectul, finanţat cu suma de 16,3 milioane de euro (70.635.338 de lei), alocata in  mare parte de Uniunea Europeană, a fost blocat cateva luni, dupa ce Autoritatea de Management a Programului Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii  a anuntat municipalitatea barladeana ca a fost suspendata procesarea cererilor de rambursare. Blocarea lucrarilor si a finantarii urmau sa aiba efect pe perioada in  care Agentia Nationala  de Integritate (ANI) isi efectua ancheta referitoare la existenta unui conflict de interese de care se facea vinovat ex-primarul Constantin Constantinescu. Pe data de 15 iulie 2015  s-a aprobat o rectificare bugetară prin care consilierii locali au fost de acord să aloce de la buget suma de 4,2 milioane lei, astfel încât asfaltarea să poată continua.
Pe 31 august, edilii bârlădeni au primit o adresă din partea Direcţiei Autorizare Programe din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, prin care li s-a adus la cunoştinţă că „Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Bârlad poate să transmită cererea de rambursare/plată în vederea autorizării şi efectuării plăţilor pentru contractul mai sus menţionat”. Cu alte cuvinte, banii alocaţi de la bugetul local au putut fi recuperaţi, însă numai după ce autorităţile vor trimite în timpul legal solicitarea pentru rambursarea lor.
In 2018 situatia este asemănătoare: Primăria Barlad nu a semnat procesul verbal de predare-primire a recepției lucrărilor executate de firma Farmazone . Asta nu a împiedicat gropile sa își facă simțită prezenta pe anumite străzi asfaltate … europen!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img