sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Baie de sange in nord-vestul Siriei: Zeci de oameni au fost ucisi intr-un contraatac al rebelilor

Distribuie:

Publicat:

Zeci de persoane au fost ucise în nord-vestul Siriei după ce rebelii din regiune au lansat un contraatac marți împotriva forțelor pro-guvernamentale, potrivit unui raport al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, citat de Al Jazeera, potrivit mediafax.

Confruntările din orașul Kafr Nabuda, situat în nordul provinciei Hama, au dus la moartea a 26 de luptători pro-guvernamentali și a 18 rebeli, potrivit sursei citate. Forțele guvernamentale siriene au obținut controlul asupra orașului pe 8 mai.

De asemenea, SANA, agenția oficială siriană de presă, a informat că „grupări teroriste”, un termen folosit de presa loială regimului Assad pentru a descrie grupările armate de opoziție, a lansat mai multe rachete către orașul Alep, rănind șase civili.

Aproximativ 200.000 de persoane din nord-vestul Siriei au fost nevoite să părăsească regiunea ca urmare a intensificării conflictului dintre rebeli și forțele guvernamentale siriene, susținute de Rusia. Regiunea este controlată în mare parte de către Hay'et Tahrir al-Sham (HTS), o grupare armată care a fost anterior afiliată grupării al-Qaeda.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img