joi, 25 aprilie, 2024

BARLAD: Adio randului! Barladul a intrat în secolul XXI !

Distribuie:

Publicat:

Edilul șef, Dumitru Boroș a dispus punerea în funcțiune a sistemul de plăți online, precum și cel prin intermediul terminalului POS (cu cardul bancar, la ghișeu.

Astfel, începând cu data de 10.10.2018, pentru a veni în sprijinul cetățenilor și pentru a se evita cozile la ghișee, contribuabilii persoane fizice își pot plăti amenzile și creanțele bugetare (impozitele și taxele) datorate la bugetul local prin intermediul celor două sisteme.

Pentru varianta plăților online, contribuabilul trebuie să completeze un formular online, de pe site-ul www.ghiseul.ro și să solicite datele de acces (primul pas) pentru a obține autentificarea (Utilizator și Parolă – pasul doi). Modulul de plăti este funcțional pentru aproape toate categoriile de taxe și impozite și poate fi accesat după intrarea în cont. La plățile online sunt acceptate doar cardurile 3D Secure. Foarte important este că la orice plată nu se percep comisioane, acestea fiind suportate de către Primăria Bârlad.

Persoanele care nu dețin carduri bancare pot veni la Serviciul impozite și taxe persoane fizice al Primăriei Bârlad unde se pot face, doar pentru rolurile proprii, conturi cu utilizator și parolă.

Plata prin intermediul terminalului POS se face, la ghișeele Serviciului impozite și taxe persoane fizice, ca orice plată cu cardul.

„Este o dorință mai veche a noastră, dar pe care am pus-o un pic mai greu în practică întrucât la mijloc a fost un volum foarte mare de muncă. Credem că, odată devenite operaționale cele două sisteme de plată, cetățenii municipiului nostru nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi, în special în perioadele în care se acordă facilități fiscale la plata taxelor și impozitelor. În plus, varianta plății online este foarte ușoară și rapidă, dându-le cetățenilor posibilitatea de a-și plăti contribuțiile când doresc”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img