vineri, 26 aprilie, 2024

BARLAD: BISNITARII AU PRIMIT IN AVANS MARTISOARE PENALE

Distribuie:

Publicat:

Doi barbati din municipiul Barlad, cercetati  in mai multe dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, au fost retinuti de catre politisti.  

       La data de 27.02.2017, politistii l-au identificat pe raza municipiului Barlad  pe D. Costel, in varsta de 40 de ani in timp ce incerca sa comercializeze mai multe pachete cu tigarete, care aveau aplicate timbre de acciza din Republica Moldova.

Pe numele barbatului a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta si pedepsita de art. 270 alineatul 3 din Legea 86/2006.

Avand in vedere ca acesta  este cercetat pentru comiterea aceluiasi tip de infractiune in alte 6 dosare penale, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Vaslui au dispus prin ordonanta retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore.

 Pe numele unui alt barbat din municipiul Barlad, B. Iulian, de 34 de ani, unitatea de parchet competenta a dispus la sfarsitul saptamanii trecute masura controlului judiciar. Acesta este cercetat de catre politisti in 6 dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. Barbatul a fost depistat in mai multe randuri de politisti, pe raza municipiului Barlad, in timp ce detinea spre comercializare sau comercializa diferite cantitati de tigarete cu timbru de accizare Republica Moldova.
 In toate cazurile in care au fost constatate infractiunile respective tigaretele au fost ridicate in vederea confiscarii, iar pe numele celor depistati politistii au intocmit dosare penale.

 Reamintim faptul ca pentru infractiunea de contrabanda, Legea 86/2006 prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infractiunii de contrabanda si colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

          Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare, politistii actionand atat in vederea identificarii celor cu preocupari infractionale pe linia introducerii in tara a tigarilor de contrabanda cat si a celor care transporta, depoziteaza sau comercializeaza astfel de produse.
     

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img