marți, 16 aprilie, 2024

BARLAD: Control judiciar pentru o femeie care comercializa tigarete cu acciza din Republica Moldova

Distribuie:

Publicat:

O femeie din municipiul Barlad, cercetata pentru mai multe fapte de contrabanda, a fost retinuta ieri de catre politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Vaslui .  
Marti, 28 martie, politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Vaslui au depistat in flagrant, in zona unei piete de pe raza municipiului Barlad, o femeie in varsta de 40 de ani, din aceeasi localitate.  Aceasta detinea, fara drept, in vederea comercializarii, 100 de tigarete cu timbre de acciza din Republica Moldova. 
Femeia a fost condusa la sediul Politiei municipiului Barlad, unde a fost audiata sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Avand in vedere ca aceasta este cercetata pentru comiterea aceluiasi tip de infractiune in alte 8 dosare penale, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Vaslui au dispus prin ordonanta retinerea femeii pe o perioada de 24 de ore. 
In cursul acestei zile, femeia a fost prezentata la Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad cu propunere de dispunere a unei masuri preventive.
Unitatea de parchet a dispus pe numele ei masura controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile.
Reamintim faptul ca pentru infractiunea de contrabanda Legea 86/2006 prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infractiunii de contrabanda si colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia. 
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img