vineri, 19 aprilie, 2024

BARLAD: Cum a fost declarat mort un vasluian care trăia de 19 ani în Turcia. In urma sa, soţia s-a recăsătorit, invocand în instanţă că soţul a murit în urma cutremurului

Distribuie:

Publicat:

Un bărbat de 63 de ani din Bârlad, judeţul Vaslui, care trăia de mai mulţi ani în Turcia, a fost declarat mort de instanţele de judecată din România. Soţia a solicitat declararea judecătorească a morţii arătând că bărbatul nu a mai dat niciun semn de 17 ani. 

Constantin Reliu (63 de ani) a plecat la muncă în Turcia în anii 90.

Ultima data şi-a vizitat familia în anul 1999. Din iulie 1999, când a intrat pe teritoriul Turciei, nici soţia şi nici fiica sa nu au reuşit să mai ia legătura cu el.  În ianuarie anul curent, după ce a fost prins de autorităţile turce având documentele de şedere expirate, vasluianul a fost expulzat în România.

La intrarea în ţară, autorităţile aveau să-i aducă la cunoştinţă bărbatului că el figurează ca fiind mort. Iniţial, a crezut că este vorba de o glumă, povesteşte vasluianul, însă în momentul în care autorităţile i-au prezentat datele prin care figura ca fiind mort din 31 decembrie 2003, Constantin Reliu a pus la dispoziţia autorităţilor toate actele de identitate în original arătându-le că este cât se poate de viu.  ”Autorităţile vamale m-au chestionat mai bine de şase ore, până şi-au dat seama că nu este vorba despre o farsă. Am fost lăsat să merg acasă, iar aici am constatat că familia a împărţit tot ce aveam în comun”, povesteşte Constantin Reliu. Bărbatul s-a adresat Poliţiei, de unde a aflat că în lipsa sa, familia a solicitat 2013 să-i fie declarat decesul, având în vedere că nu a mai dat niciun semn de viaţă.

A fost indrumat către instanţa care a pronunţat hotărârea judecătorească. S-a adresat Judecătoriei Bârlad unde a intrat în posesia hotărârii pronunţate în luna mai 2016. A declarat apel sentinţeo, însă având în vedere că această cale de atac trebuia exercitată în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, bărbatul va trebui să formuleze o altă cerere în instanţă pentru a-i fi anulat decesul.

Sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img