miercuri, 24 aprilie, 2024

BARLAD: DACA LE DAM NOTE, SE VOR SCHIMBA?

Distribuie:

Publicat:

@Asteptata de unii cu sufletul la gura, de altii anuntata ” cu surle si trambite” s-a produs minunea. Care va fi efectul? Urmeaza sa-l vedem sau lucrurile sa ramana asa cum au fost pana acum.       
                                                   
 Din aceasta luna, pacientii externati din spitale vor avea ocazia sa reclame eventualele spagi cerute de medici , dar si sa le dea note de la 1 la 4 pentru ingrijirile medicale acordate in perioada spitalizarii. Astfel, Ministerul Sanatatii vrea sa evalueze gradul de satisfactie al bolnavilor ce beneficiaza de ingrijiri in institutiile sanitare publice. In acest sens, a fost implementat un mecanism de feedback al bolnavului, prin care, in mod aleatoriu, cei externati vor primi prin sms ori e-mail un chestionar cu mai multe intrebari referitoare la conditiile de care au beneficiat in spitale.Cei chestionati vor trebui sa raspunda la zece intrebari.

In cazul in care cei intrebati recunosc faptul ca au fost conditionati sa dea spaga, mai trebuie sa raspunda la o intrebare: „Doriti sa raportati responsabilului anticoruptie al Ministerului Sanatatii faptul ca vi s-au solicitat bani sau atentii?”. Daca si aici raspunsul e DA, Compartimentul de Integritate va fi notificat de Platforma informatica securizata a Mecanismului de Feedback al Pacientului si va intra in legatura cu reclamantul pentru a clarifica speta si, dupa caz, va sesiza autoritatile abilitate.

Tot in Ordinul 1.501/2016 se arata ca rezultatele Chestionarului de Feedback al Pacientului vor fi publicate trimestrial pe pagina web transparenta.ms.ro, administrata de Ministerul Sanatatii, dar dezvoltata si intretinuta de STS. Analiza rapoartelor trimestriale si a sesizarilor primite de la pacienti cade in sarcina consiliului de etica din componenta fiecarui spital. Deci, ramane de vazut cat de afectati vor fi cei de la Spitalul de Urgenta ” Elena Beldiman” din Barlad. Sau nu!

autor:Cristina Radulescu

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img