vineri, 29 martie, 2024

Barlad : Dosarul traficantilor de tigari va fi rejudecat

Distribuie:

Publicat:

 

Dosarul clanului de romi din Barlad, cei care sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, contrabanda si trafic de tigari, a ajuns inca o data la Curtea de Apel Iasi.

 

Procesul a inceput insa cu o abtinere din partea judecatorului desemnat sa-l solutioneze. Instanta a decis sa retrimita dosarul spre rejudecare din cauza pedepselor prea blande date de judecatorii vasluieni, cei care i-au achitat pe cei 11 inculpati de constituirea unui grup infractional organizat, practic cea mai grava dintre infractiuni. Procurorii au aratat cum fiecare dintre ei avea sarcinile bine trasate, cum primeau, depozitau si livrau marfa.

 

Reamintim faptul ca dupa numai un an de procese, in luna aprilie 2016, judecatorii vasluieni le-au aplicat o pedeapsa intre 2 ani jumatate si 3 ani de inchisoare cu suspendare si plata a peste 76.000 lei, drept prejudiciu adus statului. Pedepsele aveau sa fie atat de mici deoarece instanta i-a achitat de acuzatia principala, de constituirea unui grup infractional organizat.

 

Atat condamnatii cat si procurorii DIICOT au contestat decizia Tribunalului Vaslui si, dupa inca 10 luni de judecata, instanta Curtii de Apel Iasi, desfiinteaza in totalitate sentinta judecatorilor vasluieni, trimitand dosarul spre rejudecare.

 

Reintors la Vaslui, procesul a durat mai bine de un an, pentru ca in final, judecatorii sa-i achite din nou pe cei 11 inculpati de constituirea unui grup infractional organizat.

Din nou, ambele parti contesta sentinta si dosarul ajunge la Curtea de Apel Iasi, unde iarasi, instanta ieseana retrimite dosarul inapoi la Vaslui.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img