miercuri, 24 aprilie, 2024

BARLAD: ESTI INVITAT LA ZIUA MEA!

Distribuie:

Publicat:

An de an, zilele care promoveaza solidaritatea cu persoanele din categorii vulnerabile, ce au si calitatea de beneficiari ai serviciilor specializate din cadrul Directiei Generale de Asistenta  Sociala si Protectia   Copilului Vaslui,  sunt aduse in atentia  opiniei publice de catre  reprezentantii   institutiei prin activitati   tematice, cu unic scop de valorizare a potentialului   individual si a rolului in  societate a acestora.
Astfel, in data de 21 martie, incepand cu orele 10.00, la sediul Scolii Gimnaziale „Stroe S. Belloescu” Barlad, , reprezentantii  Centrului de Zi pentru Copilul cu Sindrom Down ,,Miracol” ,  entitate aflata in structura DGASPC Vaslui,  in parteneriat cu institutia  gazda anterior mentionata, , vor marca semnificatia Zilei Mondiale a Sindromului Down printr-un set de activitati  specifice. La actiune vor participa copii beneficiari ai Centrului de Zi pentru Copilul cu Sindrom Down , parintii lor,  elevi ai unitatii  scolare , respectiv personalul de specialitate a celor doua unitati.
Evenimentul se inscrie in  registrul socializarii de grup a copiilor diagnosticati cu Sindromul Down, in  sensul stimularii spiritului cooperativ, colaborarii  pe o tema predefinite  si imbunatatirii  capacitatilor  cognitive prin experiente  ludice.
 
UN MIRACOL LA BARLAD.  
Centrul de zi pentru copilul cu sindrom Down „Miracol” Barlad reprezinta  un serviciu social comunitar care  raspunde  nevoilor acestor copii de a fi asistati si sprijiniti  in procesul complex de recuperare, reabilitare si integrare sociala.
Institutia ofera: 
-Activitati de reabilitare si  invatare : kinetoterapie, logoterapie, ergoterapie, terapii prin invatare; ;
-Activitati recreative si de socializare – realizeaza un echilibru intre  activitatile  de invatare si  reabilitare, pe de o parte si  cele de relaxare si joc, pe de alta parte;
-Activitati de sprijin pentru parinti:: asistenta  sociala, , informare, consiliere psihologica;;
-Activitati directionate  catre  comunitate: realizarea de ateliere de lucru cu participarea specialistilor  pe problematica copilului cu sindrom Down, activitati de instruire, schimburi de experienta, diseminarea informatiilor..
Grupul tinta: Copiii cu dizabilitati din comunitatea municipiului Barlad si familiile acestora.         

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img