vineri, 29 martie, 2024

BARLAD: “ HAI SA DAM MANA CU MANA” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

24 Ianuarie, o zi cu însemnătate pentru majoritatea romanilor. Iar aceasta data nu avea cum sa treacă neobservata tocmai in orașul in care domnitorul Al. I.Cuza a văzut lumina zilei.

După ce au fost prezenti pe peronul gării pentru a întâmpina Trenul Unirii, sutele de barladeni S-au deplasat la Cercul Militar, acolo unde in fiecare an se țin manifestările dedicate acestui eveniment.

Activitatea a început cu o slujba religioasă ținuta de Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie si care a continuat cu alocutiunile primarului Dumitru Boros si ale profesoarei de istorie, Oltea Rascanu Gramaticu.

Soborul de preoți prezenti a cântat cântece patriotice iar doi actori ai teatrului “ Victor Ion Popa” au recitat câteva poezii. Oficialitățile politice, si nu numai, au depus coroane de flori la bustul domnitorului după care, cu mic cu mare S-au prins in Hora Unirii. Deși era sărbătorită acestei zilei, cântăreața Silvia Ene i-a încântat pe cei prezenti ( ba chiar i-a încălzit in ciuda gerului de afara) cu ritmuri de muzica populară.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img